Τοπικά

Ο Παπαδόπουλος για το Πανεπιστημιακό άσυλο

Η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη « να τα αλλάξει όλα». Ισχυρίζεται ότι μίλησε προεκλογικά για όλες τις προθέσεις της και ότι έχει νωπή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το σχέδιό της. Προφανώς η ΝΔ κέρδισε στις πρόσφατες Εκλογές και έχει δικαίωμα να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Προφανώς και εμείς, αλλά και όλη η αντιπολίτευση έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε κριτική στις κυβερνητικές πράξεις από τη σκοπιά των δικών μας θέσεων, του δικού μας προγράμματος. Οι κραυγές του Μάκη Βορίδη « δεν δικαιούστε να ομιλείτε», θυμίζει Κουτσόγιωργα, είναι αντιδημοκρατικές – απαράδεκτες.

Στο Πολυνομοσχέδιό σας θεσμοθετείτε τη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Δεν τολμάτε να αμφισβητήσετε τη διαχρονική αξία του πανεπιστημιακού ασύλου για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ακόμη και εκείνων που είναι ανατρεπτικές για το κεφαλαιοκρατικό σύστημα – που είναι κομμουνιστικές – επαναστατικές ή και ουτοπικές ή αναρχικές. Επικαλείστε τη παραβατικότητα, τις βιαιοπραγίες, τους χουλιγκανισμούς, τις παράνομες πράξεις που γίνονται σε ορισμένες Πανεπιστημιακές Σχολές, το παραεμπόριο – την απρόσκοπτη διακίνηση ναρκωτικών – τη κατασκευή μολότοφ – τους βιασμούς… Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με την ελευθερία της ακαδημαϊκής γνώσης – της  έκφρασης – της διδασκαλίας – της πανεπιστημιακής έρευνας – της διακίνησης ιδεών ακόμη και αναρχικών και όχι εμπορευμάτων και εκρηκτικών υλών ; Λέτε : οι Πρυτανικές Αρχές δεν μπορούν να εμποδίσουν την παρανομία, το Πρυτανικό Συμβούλιο είναι δυσκίνητο Όργανο για να καλέσει έγκαιρα την Αστυνομία. Μα αν δεν το κάνει αυτό η πανεπιστημιακή κοινότητα με μεγαλύτερη θεσμική ευελιξία στις παρεμβάσεις της, ποιος μπορεί να το κάνει καλύτερα ; ο περαστικός πολίτης ; Γιατί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα εμποδίσει τη παρανομία που ούτως ή άλλως υπάρχει και σε άλλους χώρους και ειδικά σε χώρους χωρίς φωτισμό – στα γήπεδα – σε εγκαταλελειμμένα κτίρια – σε ορισμένες γειτονιές ; Οι Πρυτανικές Αρχές και η Αστυνομία μπορούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους για τη καταπολέμηση της παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, χωρίς να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

Η κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση είναι το άλλο ψευδεπίγραφο επιχείρημα για την ακύρωση μιας πρόσφατης μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση, για τη συκοφάντηση της Απλής Αναλογικής ως δίκαιου εκλογικού συστήματος πριν καν δοκιμαστεί στα Αυτοδιοικητικά Όργανα, για την επιλεκτική αλλοίωση πολλών αποτελεσμάτων των πρόσφατων Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Οι συνεργασίες – συμπράξεις  στην Αυτοδιοίκηση προκύπτουν από ώριμες προγραμματικές συγκλίσεις και όχι από την τεχνητή ενίσχυση της ηγεμονίας των Δημάρχων ή των Περιφερειαρχών.

Δεν διστάζω να επικροτήσω τις διατάξεις για τη βελτίωση της πρόσβασης των καρκινοπαθών και άλλων  ασθενών με βαριές – σπάνιες – ειδικές παθήσεις,  στα φάρμακά τους, με διανομή ακόμη και στο σπίτι.

Αντίστροφα, η παρέμβαση που κάνει η Κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι εμπαθής  – υποκριτική – αντισυνταγματική – εξοργιστική, καθώς αγνοεί και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Ταυτόχρονα, ενώ επικαλείται την αποστασιοποίηση  από τα Κόμματα στις Ανεξάρτητες Αρχές, διορίζει κομματικά στελέχη σε Ανεξάρτητες Αρχές, διορίζει Υπουργούς πρώην Ανώτατους Δικαστές,  αποσιωπά την επιλογή  του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Κλείνω με την εμμονή σας να χαρακτηρίζετε σκευωρία το Σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού και  εκμαυλισμού συνειδήσεων από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κάνει μεθοδικά τα καθήκοντά της, αποδίδει δικαιοσύνη – όπως έκανε στη περίπτωση και του πρώην πρωθυπουργού κ.Σαμαρά – και εξετάζει αναλυτικά και το Πόρισμα που της παρέδωσε η Εξεταστική Επιτροπή Διερεύνησης των Σκανδάλων διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στην Υγεία και στο Φάρμακο και το πλούσιο  υλικό που της παρέδωσε η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και η Αμερικανική Δικαιοσύνη.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης