Τοπικά

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας μεταξύ των «Προσώπων της Χρονιάς» στην Πάτρα

Κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση Βραβεύσεων «Τα πρόσωπα της Χρονιάς 2023» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο «Πολιτικής Πράξης» στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικό Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών το βράδυ του Σαββάτου.

 

 

Πριν από τη βράβευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προβλήθηκε βίντεο από τη διαδρομή του Δημήτρη Κουρέτα, από τα προσφυγικά της Πάτρας, στη Θεσσαλονική, τη Βοστόνη και το Χάρβαρντ, μέχρι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εντέλει την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη. Φανερά συγκινημένος ο Δημήτρης Κουρέτας παρέλαβε το βραβείο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και μίλησε για όλη αυτή τη διαδρομή, που πάντα – όπως είπε – είχε ένα στόχο: «Ότι κάνω, να το κάνω στην υπηρεσία των πολιτών και για την προσφορά στην κοινωνία».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια, στις φτωχογειτονιές των Προσφυγικών, στους γονείς του, αλλά και στη διαδρομή που ακολούθησε με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και την Αμερική. Μίλησε ακόμα για την πολιτική του πορεία στη Θεσσαλία, αλλά και για το δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνει για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας μετά την καταστροφή που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

 

Την εκδήλωση «Πρόσωπα της Χρονιάς 2023» διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος. Στον τομέα της εκπαίδευσης συνδιοργανωτής είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. Βραβεύει τα πρόσωπα που ξεχώρισαν για το ταλέντο τους, για την προσφορά τους, πρόσωπα που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, ανθρώπους που σκόρπισαν στην κοινωνία ελπίδα και αισιοδοξία.

Οι κατηγορίες των φετινών βραβείων ήταν: Κοινωνική προσφορά – Επιστήμη – Εκπαίδευση – Τέχνη – Πολιτική – Επιχειρηματικότητα – Αθλητισμός.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης