Τοπικά

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ και οι Τρικαλινές Συνταγματαρχίνες

Έντονη ήταν η Τρικαλινή παρουσία στη χθεσινή εκδήλωση του Αμερικανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη, Τζώρτζ Τσούνης, στη συμπρωτεύουσα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής (Συνταγματάρχης κατ’ αντιστοιχία με το Στρατό) Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, η οποία ως προσκεκλημένη ομιλήτρια ανέπτυξε το θέμα,  Χτίζοντας το Μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες.
Η Τρικαλινή Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης και η πρώτη γυναίκα αξιωματικός που αποφοίτησε από τη Κτηνιατρική του ΑΠΘ και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, ενώ από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της είναι εμφανές ότι πολλά έχουν  αλλάξει προς το καλύτερο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην παρουσία τροχονόμων στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη Αξιωματικός που συμμετείχε και τοποθετήθηκε για τη γυναικεία παρουσία στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν η επίσης Τρικαλινή Συνταγματάρχης, Κωνσταντινιά Καραθανάση, από τη Βασιλική Καλαμπάκας.
Απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών του ΣΞ, Ειδικευθείσα στις ΗΠΑ , κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου στη Δημόσια Υγεία, είχε διατελέσει ως Διοικήτρια του ΜΕΓΑ Εμβολιαστικού Κέντρου της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως προσωπικό του ΕΑΠ, στο Μεταπτυχιακό της Διοίκησης Μονάδων Υγείας.
Την εκδήλωση εκτός του Αμερικανού Πρέσβη, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκάβος, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ, Υποπτέραρχος Αλέξανδρος Κεφαλάς, η Πρόξενος των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee και δεκάδες στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.
Την εκδήλωση συντόνιζε η Δρ. Μαρία Αλβανού, Εγκληματολόγος, Ειδική σε θέματα Ασφάλειας ITSTIME Research Team-Catholic University of Milan, ενώ ομιλία ανέπτυξε και η Οικονομολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας, Επισμηναγός Μαρία Τάξου.
 Ηλίας Προύφας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης