Τοπικά

Ο Σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ” για την πολυσυζητημένη δωρεά Δεληλίγκα

Μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ ΕΛΠΙΔΑ ήταν παρόντες στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων. Με έκδηλη ανησυχία για την πορεία της αξιοποίησης της δωρεάς του Μπάμπη και Γιάννας Δεληλίγκα οι γονείς παιδιών με αναπηρία περίμεναν μια επίσημη ενημέρωση για την έκβαση του θέματος.

Προς τιμήν του Δήμαρχου Τρικκαίων και όλων των παρευρισκομένων αρχηγών της αντιπολιτεύσεως, όλοι συμπορεύτηκαν στο θέμα, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης πόρων. Ο Δήμαρχος κ Δημήτριος Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την μελέτη αλλά και καθετί δυνατό για την προώθηση του έργου ανακατασκευής. Η ευθύνη πλέον μετατοπίζεται και αναμένουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρει πόρους και να εντάξει το έργο σε κάποιο πρόγραμμα.

Σχετικά με το γνωμικό που ακούστηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ¨ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα¨, θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι οποιαδήποτε επένδυση πραγματοποιείται και αφορά τα άτομα με αναπηρία έχει ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας και απελευθερώνει εργατικό δυναμικό. Μόνο μια κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια επένδυση. Άλλωστε τα άτομα με αναπηρία αποδεικνύουν καθημερινά ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά!

Από το Δ.Σ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης