Τοπικά

Ο Χρήστος Λάππας αποχαιρετά τον Χρήστο Οικονόμου

Το λάδι τέλειωσε, το καντήλι της Ζωής ,του Χρήστου Οικονόμου, έσβησε, ακολουθώντας την αμετάτρεπτη πορεία του κάθε Ανθρώπου. Μία Ζωή ζηλευτή, γεμάτη αισθήματα, συναισθήματα και πράξεις. Μία ζωή πλημμυρισμένη από αγάπη και αφοσίωση γιά τούς δικούς Του Ανθρώπους, τη Ρένα (το ρενάκι, όπως χαριτωμένα έλεγε),τον Γιώργο και την Βάσια. Μία Ζωή γεμάτη ανθρωπιά για το Μιχάλη, την Βασίλκα , τα τέσσερα εγγόνια του πού λάτρευε, για όλους εμάς , Συγγενείς και Φίλους που συμπαραστάθηκε διαχρονικά, με την σκέψη Του, τις πράξεις Του και την εμπιστοσύνη Του.

 

Για όλους Μας ήταν ο Καλογιάννης, που πάντα είχε ένα καλό λόγο για να πει.
Λαμπρός επιστήμονας, με ευρύχωρη σκέψη και πνευματική καλλιέργεια ,πολυδιαβασμένος και ταξιδεμένος στο χώρο των Ιδεών, προβληματιζόταν για την επάρκεια ,άν και τον διαπερνούσανε οι προοδευτικές ιδέες, για την ενσάρκωση των οποίων ,αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της Ζωής Του.
Έμπλεος Ενσυναίσθησης, καταλάβαινε πολύ γρήγορα τη θέση του Άλλου, ίσως και λόγω της επιστημονικής Του εξειδίκευσης.
Μάχιμος και αγωνιστής πολιτικά, τιμήθηκε από την Κοινωνία, με τη εκλογή Του ώς Βουλευτής, επί 23 συνεχή χρόνια ,ενώ άσκησε και Κυβερνητκά καθήκοντα ως Υφυπουργός Υγείας.
Σε μιά προσωπική αντιστροφή του Χρόνου ,θα τον θυμάμαι ,στον τελευταίο αποχαιρετισμό,στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων, βυθισμένο στήν απόλυτη, σχεδόν νεκρική,σιωπή Του. Θα τον θυμάμαι , μαχητή και αισιόδοξο ,πάνω στο τρακτέρ για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη Κοινωνία.
Ως απαράμιλλο συνομιλητή για τα απλά και καθημερινά, αλλά και για τα μεγάλα ,τοπικά και παγκόσμια, για τα εγκόσμια μα και για τα επέκεινα.
Συμμέτοχο και παραγωγικό στις συνεδριάσεις της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, αλλά ανοιχτόκαρδο και χωρατατζή στις μικρό-κοινωνικές συναθροίσεις (ο βουρβούρας ,κι όχι μόνο, έγραψε την δική του ιστορία).
Για την καλόπιστη πολιτική κριτική ,αν και με λεπτές αποχρώσεις αμφισβήτησης, για τους συντρόφους του ,αλλά και τούς πολιτικούς του αντιπάλους. Υπέρμαχος της συνεννόησης για τα μεγάλα προβλήματα της Χώρας.
Την πίστη Του στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ,την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης,το ΕΣΥ(με σημαντική προσωπική συμβολή),τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου,την ασφάλεια των αγροτών .
Θα τον θυμάμαι ,παππού πιά για τόν τρόπο που μίλαγε για τα εγγόνια Του.
Όταν τον πρωτογνώρισα ,αμούσταγο-νεαρό ,αγροτικό γιατρό στη Μεσοχώρα,στη διαδρομή Νεράϊδα-Θεοδώριανα που ερχόταν ,πεζός,να επισκεφθεί τον άρρωστο παππού μας.Ήταν λίγο μετά το τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα στη Μεσοχώρα,για την σημαντική Του συμβολή στην περίθαλψη των τραυματιών,που τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Μία μικρή ,αν και ελλιπής συμπερίληψη για τον Ίσκιο πού έφυγε.Αυτός ο Ίσκιος ,ο τρανός ,ο μέγας!!.Στερνό Αντίο στόν ξάδερφο πού έφυγε!!!.
Σάμος 28/5/2023

Χρήστος Αντ. Λάππας

γιατρός-πρ,Δήμαρχος Τρικκαίων

ΑΞΙΖΕΙ: Η φωτογραφία του trikalavoice.gr παραπάνω είναι από ένα ηλιόλουστο μεσημέρι στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, οπότε και τα λέγανε οι δυο τους, παρέα και με τη Ρένα και τον Σταύρο Τραγάνη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης