Τοπικά

Ο Χρήστος Σιμορέλης στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων επισκέφθηκε ο Χρήστος Σιμορέλης το πρωί της Πέμπτης. Ένα θεραπευτήριο που φιλοξενεί άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας από 18 ετών και πάνω, χρονίως πάσχοντα, απ’ όλα τα διαμερίσματα της χώρας και κατά προτίμηση, από το Νομό Τρικάλων.

Παρέχει στα άτομα που περιθάλπει στέγη και διατροφή, κατάλληλο ρουχισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσικοθεραπεία και εργοθεραπεία, ενώ παράλληλα, φροντίζει για την εισαγωγή, όσων έχουν ανάγκη, σε κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Συνδράμει και με την εφαρμογή διαφόρων ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην ψυχική τόνωση και την κοινωνική αποκατάσταση των περιθαλπομένων.
Ο υποψήφιος βουλευτής αφουγκράστηκε τις ανάγκες των εργαζομένων τόσο για τα  θέματα που αφορούν στην διοίκηση της δομής όσο και τα οικονομικά ζητήματα, στη λειτουργία, στο μισθολογικό κομμάτι και στις καθυστερήσεις πληρωμών των επικουρικών υπαλλήλων. Οι διοικητικοί έθεσαν το ζήτημα της έλλειψης του μόνιμου προσωπικού αλλά και της αυτονομίας της μονάδας και ένταξης αυτής στο Υπουργείο Υγείας.
Ο Χρήστος Σιμορέλης επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως επερχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα θέσει στο επίκεντρο τις μονάδες που επιτελούν κοινωφελές έργο. Θα προκηρύξει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΘΧΠΕ μέσω ΑΣΕΠ με ειδική μοριοδότηση των επικουρικών συμβασιούχων ώστε να καλυφθούν τα δεκάδες κενά των οργανικών θέσεων, θα αποκαταστήσει τις βασικές ελλείψεις του Θεραπευτηρίου και θα μεριμνήσει για τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας για τη διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας περιθαλπόμενων και εργαζομένων. Τέλος, θα προβεί σε ενέργειες ώστε να αποδοθούν τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και παραμεθορίων-απομακρυσμένων περιοχών στους δικαιούχους τους όσο βρίσκονται σε νόμιμη αναρρωτική άδεια και θα αποδώσει τα παρακρατηθέντα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης