Τοπικά

Ο… master chef Ηγούμενος της Παναγίας Σπηλιάς

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Σπηλιάς είναι ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος, αλλά και ένας από τους καλύτερους μάγειρες που έχουμε γνωρίσει.

Αν βρεθεί κανείς στην ιστορική Μονή των Αγράφων θα δεχθεί την Αβραμιαία φιλοξενία του πατρός Νεκταρίου, θα πιει κλασσικό, βαρύ, Ελληνικό καφέ (… σε εξαιρετικές περιπτώσεις και espresso γνήσιο, καθαρό Ιταλικό!) και θα γευτεί κεράσματα φτιαγμένα από τα χέρια του. Το πρόγραμμα του Ηγουμένου της Μονής δεν διαφέρει από αυτές άλλων Μονών, καθώς περιλαμβάνει Θείες Λειτουργίες και παρακλήσεις καθημερινά, και επειδή εγκαταβιεί μόνος του επιφορτίζεται και των λοιπών εργασιών, από κήπους και οικοδομικές εργασίες, μέχρι τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική.

Ο πατέρας Νεκτάριος, ο οποίος διακρίνεται πάνω να ετοιμάζει παστουρμά αρμένικο (!!!), μας προσφέρει τούτες τις μέρες της νηστείας των Χριστουγέννων όπως σουτζουκάκια σμυρνέϊκα με “κιμά” από χταπόδι, μοναδικής νοστιμιάς αλάδωτες σούπες, παραδοσιακά τουρσιά από τον Πόντο, ακόμη και… νηστίσιμο μιλφέιγ!!!… Master chef… Αξίζει… 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης