Τοπικά

“Πίπα ειρήνης” Μητσοτάκη-Κουρέτα. Τι είπαν χθες για τις αποκαταστάσεις στη Θεσσαλία

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας για τον οδικό χάρτη αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», που παρουσιάστηκε χθες από το Υπουργείο Υποδομών παρουσία του Πρωθυπουργού  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

 

 

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δ. Κουρέτας επεσήμανε ότι  η Περιφέρεια  υλοποίησε έργα προσωρινής αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο, και ειδικά οι τουριστικές περιοχές μεγάλης έντασης, όπως του Πηλίου και της Καλαμπάκας, είναι πλέον επισκέψιμες. Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι μόνιμες αποκαταστάσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στο καλοκαίρι  θα έχει ολοκληρωθεί  και το σχέδιο  καθαρισμού των ποταμών και των ρεμάτων, ώστε να θωρακιστεί η Θεσσαλία έναντι μελλοντικών κινδύνων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση  του για το καλό επίπεδο συνεργασίας  του Υπουργείου πολιτικής προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και τους Δήμους με αποτέλεσμα να γίνει σωστή διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

ΑΞΙΖΕΙ: Τις τελευταίες εβδομάδες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε εξαπολύσει ευθείες βολές κατά της Κυβέρνησης για το σχέδιο αποκατάστασης της Θεσσαλίας “φωνάζοντας” πως δεν εισακούγεται η Περιφέρεια -τελευταία και χαρακτηριστική ΕΔΩ. Η χθεσινή τοποθέτηση του περιφερειάρχη, αλλά και του πρωθυπουργού, με αναφορές σε “πολύ καλή συνεργασία” καταδεικνύουν πως μάλλον περνάμε σε νέα φάση όσον αφορά τις σχέσεις Περιφέρειας και κεντρικής Κυβέρνησης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης