Τοπικά

Παρέμβαση Αβραμόπουλου σε Forum για την Πολιτική Προστασία και την Αειφορία

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία υπέγραψε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μαζί με άλλους 81 Δημάρχους από όλη τη χώρα.

 

 

Στο πλαίσιο της οργάνωσης του 3ου FORUM του ΣΠΑΥ 2024 ο Λευτέρης Αβραμόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα «Πολιτική Προστασία – Ασπίδα του Τουρισμού και της Ιστορίας του Τόπου μας». Κατά τη διάρκεια αυτής αναφέρθηκε στην οδυνηρή εμπειρία των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου, αλλά και πως ο ίδιος μαζί με ένα δίκτυο εθελοντών έδρασε τις δραματικές εκείνες ώρες για την αντιμετώπιση  των μεγάλων καταστροφών και για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

 «Σας εξομολογούμαι σήμερα» είπε «πως δεν κατάφερα να πανηγυρίσω και να χαρώ τη νίκη του συνδυασμού μας στις εκλογές με 70%, καθώς κλήθηκα να αναλάβω τα ηνία της διοίκησης του Δήμου Μετεώρων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που έπληξαν με πρωτόγνωρο τρόπο τη Θεσσαλία. Προέρχομαι από ένα άκρως τουριστικό Δήμο, καθώς τα Μετέωρα υποδέχονται κάθε χρόνο περισσότερο από 2 εκατ. επισκέπτες. Ο Δήμος μας συνδυάζει τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων με ένα ευρύ δίκτυο χωριών του ορεινού όγκου» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και συνέχισε  «σήμερα ως νέα Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη κρίση που βιώνει η περιοχή έχουμε προχωρήσει στη σύσταση Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Καθηγητών οι οποίοι έχουν εκπονήσει ένα ολικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Ένα σχέδιο ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει έργα για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών αλλά και έργα που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις από μελλοντικούς κινδύνους».

Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σχέδιο στήριξης της ορεινότητας. Αν δεν κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας, αν δεν βοηθήσουμε τους κτηνοτρόφους και τους υλοτόμους να μείνουν στα  βουνά μας και να παράγουν τότε ούτε η τεχνητή νοημοσύνη  ούτε τα σχέδια θα μας βοηθήσουν να προστατέψουμε τις φυσικούς πόρους. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο για την πρόσκληση συμμετοχής μας σε αυτή την προσπάθεια. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου μέσα από το Δίκτυο Πόλεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού να είναι πάντα στη πρώτη γραμμή, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του» συμπλήρωσε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης