Τοπικά

Παρέμβαση Ηλιάδη για τις πλημμύρες. Τι ζητάει από τη Δημοτική Αρχή

Η κατάσταση στο δήμο μας είναι δυστυχώς τραγική και οι ανάγκες των πολιτών πληθαίνουν. Εδώ και δύο μέρες προσπαθούμε να είμαστε δίπλα, να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας και να καταγράφουμε τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν. Έστω και την τελευταία στιγμή και παρά την παντελή έλλειψη σχεδιασμού, θα πρέπει να σταθμιστούν σωστά οι προτεραιότητες και οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής.

 

– Πρώτον θα πρέπει να δοθούν τρόφιμα, νερό και και είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές από την καταστροφή και σε αυτούς που στερούνται πρόσβασης λόγω διακοπής υδροδότησης και ρεύματος.
– Δεύτερον να δοθούν άμεσα οδηγίες προκειμένου να μπορέσουν οι  ιδιοκτήτες να προβούν στην αποκατάσταση των ζημιών τους ώστε να γίνουν όσο γίνεται κατοικήσιμοι οι χώροι, χωρίς να επηρεάζουν στη διαδικασία διαπίστωσης των ζημιών. Επισημαίνουμε εδώ ότι ήδη θα έπρεπε να έχουν δοθεί οδηγίες καθώς τα αιτήματα των συμπολιτών μας είναι πολλά και επιτακτικά.
– Τρίτον να δοθούν οδηγίες σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα και τις ζημιές που έχουν υποστεί στο φυτικό  και ζωικό κεφάλαιο. Ιδιαίτερα δε να προσδιοριστεί το θέμα της απομάκρυνσης των νεκρών ζώων, δεδομένης και της βέβαιης καθυστέρησης του ΕΛΓΑ αλλά και των πιθανών επιπτώσεων για τη δημόσια Υγεία.
–  Τέταρτον να κοινοποιηθεί το πλαίσιο στήριξης των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν και οι ιδιοκτήτες τις επόμενες κινήσεις τους.
Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει χτες. Σήμερα εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους πληγέντες και τη θλίψη μας για τις ανυπολόγιστες ζημιές° αύριο την οργή και την κριτική μας.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες ότι τα μέλη του συνδυασμού μας είναι όλα στη διάθεσή τους για οποιοδήποτε θέμα και οποιαδήποτε βοήθεια και μπορείτε να μας βρείτε στο γραφείο μας στο ισόγειο στην Όθωνος 8.
Συνδυασμός Τρίκαλα, Τόπος να Ζούμε
Γιώργος Ηλιάδης
Υποψήφιος δήμαρχος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης