Τοπικά

Παρέμβαση Σακκά για τη σημασία των Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων

Τη σημασία της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της ΕΕ, ανέδειξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς σε διαδικτυακό χαιρετισμό του σε ημερίδα του Δήμου Κοζάνης. Επρόκειτο για την εκδήλωση παρουσίασης του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Τρικκαίων και ο Δήμος Κοζάνης συγκαταλέγονται μεταξύ των 6 ελληνικών ΟΤΑ που μετέχουν στη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Αποστολή. Μια διαδικασία που, όπως τόνισε ο κ. Σακκάς, αφορά στο μέλλον των πόλεών μας, δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον και στη σχέση των πολιτών με την ίδια την πόλη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις δημόσιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις για τον σχεδιασμό της Κλιματικής Ουδετερότητας των Τρικάλων. Μετά τη σχετική διαβούλευση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη (περισσότερα στην ενότητα «Συνδέσεις» της ιστοσελίδα του Δήμου) ακολουθεί η δημόσια συζήτηση και τα εργαστήρια.
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 17:45, στο Διοικητήριο των παλιών φυλακών, οι φορείς της πόλης καλούνται να ενημερωθούν και να εκφέρουν γνώμη για τις προτάσεις του Δήμου Τρικκαίων. Αυτές αφορούν σε σειρά παρεμβάσεων για πράσινη ενέργεια, μεταφορές, κυκλική οικονομία, επανασχεδιασμό του αστικού τοπίου και ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

17:45 – 18:00 Προσέλευση

18:00 – 18:15 Χαιρετισμοί Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, Μαρίας Βασιλάκου , τ. Αντιδήμαρχο Βιέννης, Σύμβουλο στην εταιρεία Vassilakou Urban Consulting – Vienna Solutions.

18:15 – 18:45 Παρουσίαση σχεδίου δράσης και επενδυτικού πλάνου (Κωνσταντίνα Ζαχαρή, ειδ. συνεργάτιδα Δ. Τρικκαίων – Mellonlabs – «Αναπτυξιακή» ΕΠΕ)

18:45 – 19:00 Διάλειμμα

19:00 – 20:30 Εργαστήρι Συμμετοχικού Σχεδιασμού

20:30- 21:00 Συμπεράσματα

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης