Τοπικά

Παραδόθηκαν απινιδωτές από τον δήμαρχο Πύλης σε ομάδες της περιοχής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, η παράδοση από τον Δήμαρχο Πύλης  κ. Κων/νο Μαράβα και τους συνεργάτες του,  των αυτόματων εξωτερικών  απινιδωτών (ΑΕΔ) για την υποστήριξη της καρδιαναπνευστικής αναζωογόνησης, στους  ποδοσφαιρικούς Ομίλους του Δήμου Πύλης. Πρόκειται για τα σωματεία Α.Ο. Πύλης «ΠΟΡΤΑΙΚΟΣ», Α. Ο. Ροπωτού (ΚΕΡΑΥΝΟΣ), Α.Ο. Παλαιομοναστήρου, Α.Ο. Λυγαριάς (ΑΠΟΛΛΩΝ), Α.Ο. Πιαλείας, Α.Ο. ΠΗΓΗΣ.

 

Παρόντες ήταν και στελέχη της Εκπαιδευτικής Ομάδας του Παραρτήματος  ΕΚΑΒ Τρικάλων που έκαναν τις σχετικές ενημερώσεις για τη χρήση των εξωτερικών απινιδωτών, επισημαίνοντας ωστόσο  την σημασία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τη συμμετοχή σ’ αυτά όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών.

Στον χαιρετισμό  του ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας τόνισε ότι για την παρούσα  Δημοτική  Αρχή, η υγεία των αθλητών των σωματείων του Δήμου  μας είναι βασική μας προτεραιότητα, Χωρίς εκπτώσεις. Με την υγεία δεν παίζουμε.

Με την παράδοση των εξωτερικών απινιδωτών θωρακίζουμε τους αθλητικούς ομίλους του Δήμου μας να προλαμβάνουν και να θεραπεύουν.

Για να συνεχίσει η καρδιά της Πύλης να χτυπά δυνατά και στους αθλητικούς Χώρους.

Τέλος ο κ. Μαράβας επισήμανε ότι δημιουργήσαμε ένα ισχυρό Δήμο κοντά στον πολίτη.

Χαιρετισμό έκανε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κ. Χαρά Καλιώρα τονίζοντας και αυτή με την σειρά της την αναγκαιότητα της ύπαρξης των απινιδωτών, με την απαραίτητη εκπαίδευση πολλών συνδημοτών μας για την αποτελεσματικότητα της χρήσης των.

Η Αντιδήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ταχύτητα προμήθειας των απινιδωτών από τη μεριά του δήμου Πύλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι από τους πρώτους δήμους πανελλήνια. Αυτό αποτυπώνει την προτεραιότητα του δήμου σε θέματα υγείας, συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε την εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού Legrand για τη χορηγία των κυτίων προστασίας εξωτερικής τοποθέτησης.

Επίσης η κ. Καλιώρα τόνισε πως η τοποθέτηση των Απινιδωτών πρέπει να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης