Τοπικά

Παρών στην παραλαβή των Rafale ο Σάκης Λιούτας (φώτο)

Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία.

 

Παρών κατά την παραλαβή των νέων αεροσκαφών ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Σάκης Λιούτας, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. “Η Ελλάδα εξοπλίζεται και θωρακίζεται έναντι κάθε εχθρού” δήλωσε ο βουλευτής στο trikalavoice.gr και συμπλήρωσε ότι “η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την παραχάραξη της ιστορίας και θα προασπιστεί τα δίκαιά της, ειρηνικά, όπως πάντα έκανε”.

Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale συνόδευσαν μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Λιούτας παρακολούθησε την τελετή, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, τόνισε και περιέγραψε το γεωπολιτικό πλεονέκτημα, το οποίο αποκτούμε με την απόκτηση των Rafale. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής τα πτητικά και τα καταδυτικά επιδόματα σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή θα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Αυτό θα αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική το Λιμενικό, ενώ θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

 

«Πρόκειται για γεγονός», σημείωσε ο Θανάσης Λιούτας, «που βεβαιώνει για ακόμη μια φορά το όραμά μας και τις συνεχείς μας πολιτικές για στήριξη, συνδρομή και ανταπόδοση απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό».

 

Περίπου έναν χρόνο πριν, να σημειώσουμε ότι ο Τρικαλινός Βουλευτής από το Βήμα της Βουλής, κατά την Κύρωση της Σύμβασης για τα Rafale, τόνιζε το μέγιστο γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, το οποίο σηματοδοτεί για τη χώρα μας η απόκτηση των υπερσύγχρονων αυτών πολεμικών αεροσκαφών, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η Κυβέρνηση που καταφέρνει τα μεγάλα εθνικά αποτελέσματα, πάντα υπέρ της ασφάλειας και της ευημερίας της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης