Τοπικά

Περιβαλλοντικές Επισκέψεις του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων.

 

Συγκεκριμένα, το τμήμα Γ1 πραγματοποίησε μετρήσεις στο Ληθαίο Ποταμό, όσον αφορά το ph, τα νιτρικά, τα νιτρώδη και τα φωσφορικά άλατα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ποτάμι της πόλης μας οριακά θα μπορούσε να θεωρηθεί με ρύπανση. Όλες οι τιμές ήταν στα ανώτερα επιτρεπτά όρια, γεγονός που προβλημάτισε τη μαθητική ομάδα, τόσο για το φαινόμενο του ευτροφισμού που παρατηρείται σε αυτό όσο και για τα απορρίμματα που υπάρχουν στις όχθες του. Οι μαθητές/τριες επεσήμαναν ότι οι εργασίες καλλωπισμού που διενεργεί ο Δήμος συχνά επιβαρύνουν με νεκρούς φυτικούς οργανισμούς το υδάτινο οικοσύστημα μειώνοντας, επιπλέον, τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού του.

Το τμήμα Γ2 επισκέφτηκε το Βαρούσι και μελέτησε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής, την ιδιαιτερότητά της και το πόσο εναρμονισμένη είναι η περιοχή με τα φυσικά υλικά του τόπου. Παρατηρώντας τις σύγχρονες κατασκευές, εξ αιτίας της αυστηρής νομοθεσίας, η αρχιτεκτονική παραμένει αλλά τα υλικά ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του ΚΕΠΕΑ Τρικκαίων – Περτουλίου κα Κοτρώνη Τερέζα, που ενημέρωσε τους μαθητές/τριες και μας βοήθησε στην υλοποίηση των δράσεων.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων και συνοδοί ήταν Μιχαήλ Βασιλική ΠΕ80, Τσιούτσια Ουρανία ΠΕ03 και Στουκογεώργου Αναστασία ΠΕ78

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης