Τοπικά

Προσκυνηματική 2ημερη εκδρομή της ενορίας Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης

Το διήμερο 29-30 Ιουλίου κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε εκδρομή της ενορίας Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης στην Πελοπόννησο όπου εκεί οι εκδρομείς είχαν την ευλογία να επισκεφθούν Ιερά προσκυνήματα των δια τόπους Μητροπόλεων Κορίνθου, Γόρτυνος και Μαντινείας. Την πρώτη ημέρα της εκδρομής επισκεφθήκανε την Ιερά Μονή Παναγίας Πάντων Χαρά της Μητροπόλεως Κορίνθου όπου εκεί παρέθεσε στους προσκυνητές φιλοξενία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ο οποίος ήταν αυτός που συνόδεψε την Ιερά Κάρα της Αγίας Υπομονής στην Μεγάρχη στον εορτασμό των 200χρόνων της ενορίας Μεγάρχης. Με λόγους πνευματικούς ο Καθηγούμενος έδωσε την πνευματική τροφή του θείου Λόγου στους εκδρομείς όπου και τον ευχαρίστησαν και για την φιλοξενία του.

Εν συνεχεία η επόμενη στάση ήταν ένας ιερός θαυμαστός τόπος όπου η χάρη του Θεού οικονόμησε με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται το εκκλησάκι της Αγιας Θεοδώρας της εν Βάστα να στέκουν άφωνοι από την ακατάληπτη ομορφιά και κατάνυξη που προσδίδει. Στο εκκλησάκι της Αγιας Θεοδώρας τελέσθηκε και η Ιερά παράκληση προς τιμήν της Αγίας.
Ο τελευταίος σταθμος ήταν η Ιερά Μονή της Παναγίας Μαλεβής όπου και έγινε η διανυκτέρευση των προσκυνητών κατόπιν φιλοξενίας της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παρθενίας μοναχής και της εν Χριστώ συνοδείας της.
Την δεύτερη ημέρα στο μοναστήρι της Παναγίας με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία όπου οι πιστοί προσήλθαν με μετάνοια προς το Άγιο Ποτήριο ωστε να λάβουν την χάρη και ευλογία  των Αχράντων Μυστηρίων.
Με το πέρας της Θείας λειτουργίας και της φιλοξενίας εκ μέρους της Ιεράς Μονής ακολούθησε το τελευταίο προσκύνημα στο Λουτράκι και στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου οπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου  και η κάρα της Αγίας Υπομονής.
Αργά το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της εκδρομής με την επιστροφή των εκδρομέων στην πόλη των Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης