Τοπικά

Πρόκριση στον τελικό του FLL 2020 για την ομάδα Sakkas Academy των Εκπαιδευτηρίων Σακκά

H ομάδα Sakkas Academy των  Εκπαιδευτηρίων Σακκά συμμετείχε  στον  διαγωνισμό  FIRST LEGO LEAGUE την Κυριακή 16  Φεβρουαρίου  στο  Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας .

Οι μαθητές μπήκαν με θάρρος κι ετοιμότητα στα δωμάτια των κριτών για την εξέταση του project , των core values και του robot design.Στη συνέχεια ακολούθησαν  οι επίσημοι  γύροι στη θεματική πίστα του Διαγωνισμού με τα robot που προγραμμάτισαν και κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές. Το περίπτερο της ομάδας ήταν  διακοσμημένο με χειροποίητες αφίσες , κονκάρδες, φυλλάδια που ενημερώνουν τους καλεσμένους για τη ρεαλιστική πρόταση των παιδιών .Ο συναγωνισμός    ήταν μεγάλος καθώς οι συμμετέχοντες είναι κυρίως μαθητές σχολών Ρομποτικής .

Η ομάδα Sakkas Academy πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον πανελλήνιο  τελικό  FLL 2020  στη Θεσσαλονίκη  στις   14 και 15 Μαρτίου.

 

Ο FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Οι ομάδες του FIRST LEGO League θα πρέπει να :

 

•Αντιμετωπίσουν ερευνητικά προβλήματα που συναντάνε οι σημερινοί επιστήμονες

•Να σχεδιάσουν, να χτίσουν, να τεστάρουν και να προγραμματίσουν ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS®

•Να εφαρμόσουν μαθηματική και αλγοριθμική σκέψη

•Να αποκτήσουν κριτική σκέψη, ομαδικό πνεύμα και ικανότητες παρουσίασης

•Να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς

•Να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την έννοια της ευγενής άμιλλας

Οι θεμελιώδεις αξίες(Core Values) του FIRST  LEGO LEAGUE είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος.  Είναι  από τα πιο βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν το διαγωνισμό από αντίστοιχα προγράμματα. Ενστερνιζόμενοι τα Core Values, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι ο συναγωνισμός και το κοινό κέρδος δεν είναι δυο διαφορετικοί στόχοι, και ότι ο αλτρουισμός είναι το κλειδί στην ομαδικότητα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης