Τοπικά

Πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Σε πανηγυρικό κλίμα συνήλθε για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, υπό τη νέα του σύνθεση για τη δημαρχιακή περίοδο 2024-2029.

 

Τη συνεδρίαση συγκάλεσε  ο 1ος σε ψήφους εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ζιώγας, ο οποίος υπογράμμισε ότι “είμαστε όλοι εδώ, ίσοι μεταξύ ίσων, για να δουλέψουμε για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους των χωριών μας, να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα υποδομής προς όφελος όλων”. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων, Γιώργος Ηλιάδης και Γιώργος Καϊκης και δια βοής εκλέχτηκε το νέο προεδρείο του Δ.Σ., πρόεδρος ο Γιώργος Παναγιώτου (“Επανεκκίνηση”), αντιπρόεδρος η Βούλα Βότσιου (“Τόπος να ζούμε”) και γενική γραμματέας για πρώτη φορά από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” η Έφη Στάμου. Ακολούθησε η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας του Δ.Σ. από τον Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Μητροπόλεως π. Αλέξιο Κανίνα και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής π. Λάμπρο Κολώνα.

 

Εκλογή Δημοτικής Επιτροπής

Η νέα δημοτική περίοδος επεφύλαξε αλλαγή στις επιτροπές. Καταργήθηκαν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και τη θέση τους πήρε η Δημοτική Επιτροπή. Για αυτή, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με διαφορετική κάλπη για τη συμπολίτευση και για την αντιπολίτευση συνολικά.
Πρόεδρος ορίστηκε από τον Δήμαρχο, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Σοφία Αλεστά. Στον σύντομο χαιρετισμό της και αφού ευχαρίστησε τον κ. Σακκά για τον ορισμό, δεσμεύτηκε για συνεργασία, καθώς «προέχει η αναμέτρηση με τα προβλήματα της καθημερινότητας και ο αγώνας για τη βελτίωσή της», μέσω της ορθής λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής.
Μετά τις προτάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και τη διεξαχθείσα ψηφοφορία, μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι Κώστας Αργυρίου, Γιώργος Καταβούτας, Εφη Λεβέντη, Δήμητρα Νάτσινα, Ζωή Παπαναστασίου. Αναπληρωματικοί οι Μιχάλης Λάππας, Παναγιώτης Ντιντής, Βασίλης Τσιούτσιας, Θωμάς Μερτσιώτης, Χρήστος Ζαραμπούκας.
Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι Γιώργος Καΐκης, Γιώργος Ηλιάδης, Αντώνης Λάππας. Αναπληρωματικοί οι Γιάννης Τριγώνης, Λόρεν Κασσοπούλου, Λάμπρος Ντουρλιός.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης