Τοπικά

Πως “πλανήθηκε” Τρικαλινός δημόσιος υπάλληλος και τελικά επιστρέφει στην υπηρεσία του

Tην ανάκληση Διαπιστωτικής Πράξης λύσης υπαλληλικής σχέσης λόγω παραίτησης πρώην μόνιμου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, προσωρινού κλάδου ΔΕ ΤΕΧΝ, δεδομένου ότι συνέτρεξε στο πρόσωπό του πλάνη περί τα πράγματα και επομένως δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση καταβολή της σύνταξής του, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υπάλληλος υπέπεσε σε πλάνη περί τα πραγματικά περιστατικά για τη συνταξιοδότησή του, και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η άμεση καταβολή της σύνταξής του, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Κατόπιν αυτού, έκανε  εμπρόθεσμη αίτηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για επαναφορά στην υπηρεσία λόγω πλάνης περί τα πραγματικά περιστατικά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενέκρινε την επαναφορά του ανωτέρου υπαλλήλου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και στην προσωρινή θέση κλάδου ΔΕ ΤΕΧΝ την οποία κατείχε πριν τη λύση της υπαλληλικής του σχέσης, με βαθμό Α’ και Μ.Κ. 12.

Το χρονικό διάστημα από την αποχώρηση από την Υπηρεσία μέχρι την επαναφορά σε αυτή δεν λογίζεται συντάξιμο και δεν καταβάλλονται αποδοχές για αυτό.

alfavita.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης