Τοπικά

Πως τα έργα Σκρέκα αλλάζουν τη ζωή μας στην πόλη των Τρικάλων

Η πόλη των Τρικάλων αλλάζει με σταθερά βήματα και μέσα στην επόμενη 5ετία θα μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή, βιώσιμη πόλη, πόλη για να ζεις και να εργάζεσαι, με χώρους πρασίνου, πρόσβαση στο ποτάμιο σύστημα, αναπλάσεις στο κέντρο της.

 

 

Ο Κώστας Σκρέκας, ως υπουργός Ενέργειας, ενέκρινε και υπέγραψε ένα πρόγραμμα-μαμούθ με την εξασφάλιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση αυτών των έργων υποδομής, “έργα απαραίτητα” όπως λέει στο trikalavoice.gr ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, σήμερα, “έργα ικανά να αλλάξουν την εικόνα και την αισθητική της πόλης για τα επόμενα πολλά χρόνια, που κυρίως όμως φέρνουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο προσκήνιο”.

Αναλυτικά τα έργα τα οποία υπέγραψε ο Κώστας Σκρέκας και αφορούν την πόλη των Τρικάλων:

Τίτλος Έργου : (Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων) – συνολικός προϋπολογισμός έργου 16.964.924,00 με ΦΠΑ.
Στοιχεία Υποέργων:
Υποέργο 1: Ανάπλαση παλιάς πόλης Τρικάλων (Βαρούσι) και μετατροπή οικίας Τζάνα σε χώρο δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής ανάπτυξης .
(προϋπολ. Υπ. 1 : 3.600.000,00 € με ΦΠΑ)
Υποέργο 2: Ανάδειξη, προστασία και αναβάθμιση λόφου Προφήτη Ηλία.
( προϋπολ. Υπ. 2 : 8.264.924,00 € με ΦΠΑ)
Υποέργο 3: Αστικές αναπλάσεις στην πόλη των Τρικάλων.
( προϋπολ. Υπ. 3 :1.800.000,00 € με ΦΠΑ)
Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων με σκοπό την στατική τους αποκατάσταση και την αισθητική τους αναβάθμιση.
( προϋπολ. Υπ. 4 : 3.300.000,00 € με ΦΠΑ)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης