Ροή Τοπικά

Ρεκόρ φοροδιαφυγής στα Τρίκαλα-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Εφορίας

Δεύτερος Νομός σε όλη την Ελλάδα!… Στο 68% η παραβατικότητα καθώς… δεν κόβονται αποδείξεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τους ελέγχους που έγιναν την τελευταία τριετία, τα Τρίκαλα περιλαμβάνονται μεταξύ των δέκα κορυφαίων σε… φοροδιαφυγή Νομών της χώρας (στο 68% τα ποσοστά) μαζί με τους Νομούς Κερκύρας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Βοιωτίας.

Στη λίστα με τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες περιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες ταξί, γιατροί, κομμωτήρια, πιτσαρίες (!), αγρότες κ.α..

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το 90% των ελέγχων έγιναν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ το ποσοστό παραβατικότητας στη συγκεκριμένη κατηγορία άγγιξε το 26,7% έναντι 14,8% των μεγάλων επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ κατηγορίας).

Δεν κόβουν αποδείξεις

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιτόπιων ελέγχων με διαπίστωση παράβασης αφορούν περιπτώσεις εντοπισμού μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης από μία έως τρεις αποδείξεις.

Σε αναψυκτήρια-καφέ έγιναν 24.758 έλεγχοι με ποσοστό παραβατικότητας 22%, ενώ επί 19.999 ελέγχων σε εστιατόρια και ψητοπωλεία το ποσοστό μη έκδοσης αποδείξεων άγγιξε το 29%. Στις περιπτώσεις που ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο κεντρικά και απομακρυσμένα σημεία τα ποσοστά παραβατικότητα ήταν ακόμη υψηλότερα, καθώς διαμορφώθηκαν στο 27,7% και 34,85% αντίστοιχα.

Στον τομέα του εμπορίου το ποσοστό παραβατικότητας ήταν 10%. Πάντως, τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην παροχή υπηρεσιών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης