Τοπικά

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» σε συνεργασία με την εταιρία «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, πραγματοποιήσαν για μια ακόμη χρονιά, στον χώρο του Σχολείου, σεμινάριο επαγγελματικού  προσανατολισμού. Μαθητές του Σχολείου και γονείς παρεβρέθηκαν στην παρουσίαση του Σπύρου Μιχαλούλη – ιδρυτή της εταιρίας και εξειδικευμένου συμβούλου- , προκειμένου να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές δυνατότητες που τους παρέχονται με την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

 

 

Ο κ. Μιχαλούλης άνοιξε την συνάντηση αυτή, τονίζοντας στους μαθητές την σημασία της σωστής διαχείρισης του χρόνου στην καθημερινότητά τους, μέσα από μία σειρά παραδειγμάτων βγαλμένων από την ζωή των νέων. Διασαφήνισε την σημασία του σωστού προγραμματισμού για την επίτευξη των στόχων κάθε μαθητή και πρότεινε τρόπους, ώστε οι νέοι να ελαττώσουν τις άσκοπες αποσπάσεις. Στη συνέχεια, έδωσε συμβουλές για τον καταλληλότερο τρόπο με τον οποίο οι μαθητές οφείλουν να αποφασίσουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν κατά τα δυο τελευταία χρόνια του Λυκείου.

Την παρουσίαση ανέλαβε στη συνέχεια η συνάδελφος του κα. Κουτρουλού, επίσης ειδική στην Συμβουλευτική. Εκείνη με την σειρά της ανέλυσε την κάθε κατεύθυνση και τα αντίστοιχα μαθήματα που διδάσκονται, καθώς επίσης εξήγησε λεπτομερώς τις επαγγελματικές διεξόδους του κάθε επιστημονικού πεδίου ξεχωριστά. Έμφαση δόθηκε και στην δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές της χώρας μας να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο της Κύπρου. Επίσης, ανέλυσε τις πολλαπλές μεταπτυχιακές προοπτικές για κάποιες από τις πιο πολυζήτητες σχολές. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως παρουσιάστηκαν «επαγγέλματα του 2030», δηλαδή καινούριες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα δημιουργηθούν ή έχουν ήδη δημιουργηθεί σε ορισμένους τομείς, χάρη στα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων.

Το σεμινάριο τελείωσε με τις ερωτήσεις των ίδιων των παιδιών και των γονιών τους, οι οποίες απαντήθηκαν από τους δύο ειδικούς. Έτσι, τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» φρόντισαν για την πλήρη και σωστή ενημέρωση των μαθητών, ώστε να βοηθηθούν και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Δωρούση Νικολέττα,

Μαθήτρια της Α’ Λυκείου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης