Τοπικά

Σε “Μητρόπολη Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου” μετονομάζεται η Μητρόπολή μας

Ιστορικής σημασίας η σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς ενεργοποίησε παλαιότερη απόφασή της για μετονομασία της καθ’ ημάς Μητροπόλεως σε Μητρόπολη Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου, ώστε να μην υπάρχει ταύτιση με τη γειτονική Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

 

Το αίτημα είχε κατατεθεί από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Κυρό Σεραφείμ κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο προ της εκλογής του νέου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσόστομος συναίνεσε και με πρότασή του στην Ιεραρχία το πρωί της Πέμπτης εγκρίθηκε και επικυρώθηκε η αλλαγή της ονομασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Επισκοπή Γαρδικίου” υπήρχε προ αιώνων στην περιοχή μας με έδρα την περιοχή της Φαρκαδόνας και δεν ταυτίζεται με το σημερινό χωρίο του Γαρδικίου στο Δήμο Πύλης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεταξύ των ονομάτων που είχαν προταθεί για τη Μητρόπολή μας ήταν και το “Τρίκκης και Μεγάλων Πυλών”, όπως αναφέρεται η περιοχή της Πύλης σε παλαιότερα κείμενα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης