Τοπικά

Σιμορέλης: “Πλειστηριασμοί με υπογραφή Μητσοτάκη”

Ο πτωχευτικός νόμος του 2020 της ΝΔ, που αποκρούστηκε με πρόταση μομφής από το ΣΥΡΙΖΑ, καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας. Οι ευάλωτοι δανειολήπτες, με το αυξημένο κόστος διαβίωσης, με τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις θα ζήσουν τον φρικτότερο εφιάλτη.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προστατεύει τους δανειολήπτες, ξεκινά τους μαζικούς πλειστηριασμούς με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου βασισμένη σε νόμο του 2003. Τα funds του εξωτερικού και οι servicers θα συνεχίσουν το «έργο» τους ανεξέλεγκτα, χωρίς καν υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης προς τον οφειλέτη. Και όλα αυτά βάσει ενός νόμου της κυβέρνησης Σημίτη και όχι του νόμου Σταθάκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατείνονται.Θυμίζω πως ο νόμος Σταθάκη προστατεύει τους ιδιοκτήτες απέναντι στους servicers και επεκτείνει την προστασία του στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ενώ το 2019 καθιερώθηκε και η διαδικασία ρύθμισης χρεών με πιστωτικά ιδρύματα για της προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ο πολίτης όμως έχει εναλλακτικές τις προτάσεις του ΣΎΡΙΖΑ:
• Ρύθμιση του χρέους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις με πρόβλεψη για κούρεμα και μέρους της βασικής οφειλής.
• ‘Ύπαρξη ενός ολιστικού πλαισίου διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με λειτουργία αυτοματοποιημένης πλατφόρμας, που θα ρυθμίζει το σύνολο του χρέους του πολίτη και θα παράγει ρυθμίσεις δεσμευτικές για τους πιστωτές, και για τις τράπεζες και για τα funds.
• Δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο από τον οφειλέτη, όταν δεν τον καλύπτει η πρόταση ρύθμισης από την πλατφόρμα.
• Πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Χρήστος Σιμορέλης 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης