Ροή Τοπικά

Σκουρλέτης στα Τρίκαλα. “Απλή αναλογική” και… επίθεση σε Ν.Δ.-Κίνημα

Για καθιέρωση «απλής αναλογικής» και αναδιάρθρωσης των Δήμων έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών. Μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία ωστόσο δεκάδων αυτοδιοικητικών στελεχών απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, ο Πάνος Σκουρλέτης περιέγραψε τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση. Επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απόφαση να καθιερώσει την «απλή αναλογική» ως εκλογικό σύστημα, δεσμευόμενος παράλληλα για αναδιάρθρωση των Δήμων και των Περιφερειών, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, καθιέρωση «επόπτη Νομιμότητας» ο οποίος θα ελέγχει όλες τις αποφάσεις και λαϊκή συμμετοχή μέσα από δημοψηφίσματα.

Σε πολιτικό επίπεδο ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. (… παρουσία μάλιστα δεκάδων στελεχών της!!!) επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Novartis, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Γεωργιάδης, Βορίδης κλπ.) και έκανε λόγο για στείρα πολιτική από τον Κ. Μητσοτάκη. Εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του «Κινήματος Αλλαγής» (… επίσης παρουσία δεκάδων στελεχών αυτού!!!) αμφισβητώντας τις διαδικασίες του… ιδρυτικού του συνεδρίου.

Τέλος παραδέχθηκε έναν «επώδυνο συμβιβασμό το 2015» και σημείωσε ότι η φορά των πραγμάτων είναι τέτοια που μας βγάζει από τα Μνημόνια και μας οδηγεί σε μια νέα εποχή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης