Τοπικά

Σοβαρές καταγγελίες για τα Τέμπη: “Η ΕΛΑΣ έδωσε την εντολή να απομακρυνθούν τα βαγόνια”

Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προχωρούν σε αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

 

 

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρεθούν για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης θα έχουν μαζί τους τις 1.300.000 υπογραφές του διαδικτυακού ψηφίσματος για απόδοση δικαιοσύνης στη τραγωδία.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα παραμένει αναπάντητο το ερώτημά για το ποιος έδωσε την εντολή για τη μεταφορά των βαγονιών από τον τόπο της τραγωδίας στις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, την 1η Φεβρουαρίου 2024, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, ανέφερε ότι «την απομάκρυνση των βαγονιών αλλά και την επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής τη ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. με προφορική επικοινωνία αξιωματικού της με υπάλληλο του Τμήματος Γραμμής του ΟΣΕ».

«Δεν έγινε σεβαστός ο νόμος για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων, ο 5014 του 23’ όπου στα άρθρα 21 και 44 ορίζει σαφώς τι γίνεται με τον χώρο του εγκλήματος, ο οποίος πρέπει να παραμείνει φυλασσόμενος και αποστειρωμένος, στον οποίο βέβαια μοναδική πρόσβαση και έλεγχο του χώρου έχουν οι δικαστικές αρχές και η δικαιοσύνη», είπε ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Το «Βήμα» απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να διασταυρώσει την πληροφορία.

-Είναι αληθές ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την εν λόγω χρονική περίοδο 1-6 Μαρτίου 2023 έδωσαν εντολές – όπως μνημονεύεται –για τέτοιου είδους τεχνικές ενέργειες και παρεμβάσεις όπως οι μετακινήσεις βαγονιών, διορθώσεις γραμμών και άλλα σχετικά θέματα;

-Ενέργειες που αναφέρονται στο αίτημά σας δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο της προανακριτικής δικογραφίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης