Ροή Τοπικά

Σπούδασε στα Τρίκαλα «Τεχνικός φυσικού αεριού»

Μια νέα ειδικότητα με πολύ μεγάλη ζήτηση από την αγορά εργασίας και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, μπορεί να επιλέξει ο απόφοιτος Λυκείου που θα αποφασίσει να σπουδάσει στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

 

Η ειδικότητα θα λειτουργήσει από φέτος στο Θεσσαλικό ΙΕΚ Τρικάλων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της σχολής ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών.

Ο Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων & μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ένας ειδικευμένος τεχνικός ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων και συσκευών αερίων καυσίμων και τεχνολογίας πετρελαίου, καθώς και με τη διανομή, μεταφορά και ποιοτικό έλεγχο αυτών.

Παραδείγματα πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης είναι σε εταιρείες σχεδιασμού και εγκατάστασης δικτύων καυσίμων, σε βιομηχανίες που χρησιμοποιούν ή παράγουν αέρια καύσιμα, σε εταιρείες διανομής φυσικού αερίου, στη ΔΕΠΑ, σε συνεργεία επισκευής συσκευών αερίου, σε επιχειρήσεις πώλησης συσκευών.

Μπορεί επίσης να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας συντηρητής ή εγκαταστάτης οικιακών δικτύων φυσικού αερίου. Επίσης, έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εκτελεί αυτόνομα, υπεύθυνα και εμπρόθεσμα τις εργασίες που αφορούν την μελέτη, κατασκευή, επισκευή και συντήρηση θερμικών εγκαταστάσεων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης