Τοπικά

Στα κάγκελα και οι έμποροι των Τρικάλων

Διαπιστώνουν αστοχίες (… τουλάχιστον) στα εξαγγελθέντα μέτρα για την σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς, οι έμποροι της πόλης.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλες αλυσίδες αθλητικών ειδών (σ.σ. λειτουργούν και στα Τρίκαλα) να λειτουργήσουν ήδη από αυτή τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ τα υπόλοιπα και… μικρότερα καταστήματα, όπου ο έλεγχος είναι προφανώς καλύτερος, πάνε για την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εκφράζοντας την έκπληξη και την δυσαρέσκειά του Εμπορικού κόσμου για τον σχεδιασμό της “επόμενης μέρας” απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «για λόγους ακατανόητους, επελέγη τελικά να ανοίξουν καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών, όπου πλήθος κόσμου θα επισκέπτεται πλήθος χώρων, θα έρχεται σε επαφή με πλήθος προϊόντων και θα μπορεί να έχει φυσική επαφή με όλα, οδηγώντας σε συνθήκες που δεν προστατεύουν την υγεία και την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού μέχρι σήμερα».

«Προκύπτουν βασικά ερωτήματα» λέει στο trikalavoice.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας «για τα καταστήματα που θα ανοίξουν, αλλά και γιατί θα πρέπει όλα τα καταστήματα πανελλαδικά να ανοίγουν στις 10 το πρωί; Η απόφαση αυτή μπορεί να εξυπηρετεί την Αθήνα με το κυκλοφοριακό και τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά καθόλου δεν βοηθάει την περιφέρεια, με τεράστιο αριθμό αγορών όπου ο κόσμος και οι εργαζόμενοι μετακινούνται πεζοί ή με δικά τους μέσα».

Οι έμποροι ζητούν διευκρινήσεις και αποφάσεις ως προς τα παρακάτω κρίσιμα θέματα:

  1. Την αποσαφήνιση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για τις 4 Μαΐου, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και αχρείαστα πρόστιμα, ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.
  2. Την διεύρυνση της ομάδας που θα ανοίξει πρώτη την 4η Μαΐου με όλα τα καταστήματα λιανικής στις αγορές εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.
  3. Την επιφύλαξη της καθυστερημένης έναρξης του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων την 10η πρωινή μόνο για τα καταστήματα της Αθήνας και ενδεχομένως της Θεσσαλονίκης με αντίστοιχη απελευθέρωση της υπόλοιπης χώρας, ώστε να ακολουθήσει τα ωράρια που κρίνει καλύτερα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης