Τοπικά

Στο ποίμνιό του στην ορεινή πατρίδα ο Τρίκκης Χρυσόστομος (εικόνες)

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων ο  Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος ξεκίνησε την πνευματική του περιοδεία στα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων τόσο για να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους τους όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

 

 

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 τέλεσε διαδοχικά το απόγευμα στις 6 την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιοχωρίου Γαρδικίου και στις 8 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χωρίου Αγίας Παρασκευή (Τζιούρτζια) όπου και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό της Τζιούρτζιας.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Κατασκήνωση της «Γ.Ε.Χ.Α.» στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων. Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τα στελέχη και τους κατασκηνωτές.

Κατά την εκεί επίσκεψή του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τους κοπιώντας της κατασκηνώσεως και να απολαύσει κατασκηνωτικές δραστηριότητες.

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 τέλεσε διαδοχικά το πρωί την ακολουθία την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δροσοχωρίου και στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χωρίου Άγιος Νικόλαος (Καμνάϊ).

Το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε καταλλήλως κατά την ακολουθία Εσπερινού και της Ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αθαμανίας και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρδικίου.

Ακολούθως το βράδυ στις 9:30 τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ασφάκας Ασπροποτάμου.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 τέλεσε το πρωί την ακολουθία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πύρρας.

Το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε καταλλήλως κατά την ακολουθία Εσπερινού και της Ακολουθίας του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεραϊδοχωρίου και στη συνέχει τέλεσε την Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Τσιούκας Νεραϊδοχωρίου. Εκεί έψαλαν τα παιδιά από την Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ με την ευκαιρία του βραδινού τους περιπάτου στον χώρο της Ιεράς Μονής.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου το μεσημέρι επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαλτινού και επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται εν όψει της πανηγύρεως του Δεκαπενταγούστου.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου το απόγευμα Χοροστάτησε κατά την ακολουθία Μεθέορτου Εσπερινού και της Ακολουθίας του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (το Καθολικό τιμάται στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος).

Ακολούθως διαδοχικά Χοροστάτησε και ομίλησε καταλλήλως κατά την ακολουθία Εσπερινού και της Ακολουθίας του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσοχώρας και στις 8:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρματωλικού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης