Τοπικά

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Γιάννη Σακελλαρίου

Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, βουλευτές, πολιτευτές, συνάδελφοί του δήμαρχοι, η τοπική Ν.Δ., το τοπικό ΚΝ.ΑΛ. κ.α. αποχαιρετούν με μηνύματά τους τον δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου.

Αναλυτικά:

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, για την απώλεια του Δημάρχου Φαρκαδόνας, Γιάννη Σακελλαρίου:

 Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Γιάννης Σακελλαρίου. Γιατρός στο επάγγελμα, ταύτισε το όνομά του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τις πρωτοποριακές του ιδέες υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Tο ήθος του και η αγάπη του για τον τόπο του τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικούς ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Η απώλειά του γεμίζει θλίψη όχι μόνο τους πολίτες του Δήμου, αλλά και όλο το δυναμικό της Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τον θάνατο του Γιάννη Σακελλαρίου

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Σακελλαρίου, ένας σπάνιος
άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που τόσο με την επιστημονική ιδιότητα του
γιατρού όσο και με την ενασχόλησή του με τα κοινά πρόσφερε με αφοσίωση
στο κοινό καλό σε πάμπολλους ανθρώπους.

Ο Γιάννης Σακελλαρίου αγαπούσε τον τόπο του και γι’ αυτό τον υπηρέτησε
ακριβώς με ανιδιοτέλεια, σεβασμό, αυταπάρνηση, προσήλωση και αγάπη μέχρι
και την τελευταία του πνοή. Έγινε πρότυπο υπευθύνου και δικαίου
πολιτικού που σέβεται και τιμάει τις αρχές του και το λόγο του.

Γι’ αυτό και σήμερα θρηνεί με την οικογένεια του όχι μόνο όλος ο Δήμος
του, αλλά ο νομός και πάμπολλοι άνθρωποι στο εξωτερικό που έχασαν το
«στήριγμά» τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και αναπληρωτής περιφερειάρχης Θεσσαλίας Χρήστος Μιχαλάκης

Θέλω να πω αντίο σε ένα άνθρωπο που με το ήθος και τον ακέραιο χαρακτήρα του τίμησε τον τόπο μας. Ο Γιάννης Σακελλαρίου έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω του ένα πολυδιάστατο έργο, τόσο ως επιστήμονας όσο και ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Επί σειρά ετών πορευτήκαμε μαζί και δώσαμε κοινούς αγώνες στο νομαρχιακό συμβούλιο, θέτοντας ως σημείο αναφοράς τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ήταν μια εποχή που την θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη.
Ο Γιάννης Σακελλαρίου έμαθε να τραβά μονάχα μπροστά και να προσφέρει με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Έμαθε να πορεύεται με ειλικρίνεια και ευσυνειδησία κερδίζοντας την αναγνώριση όλων. Κερδίζοντας επάξια μια θέση στην καρδιά των Τρικαλινών και αποτελώντας ένα φωτεινό κομμάτι της ιστορίας του τόπου.
Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.
Καλό ταξίδι Γιάννη.
Χρήστος Μιχαλάκης
Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου

Δύσκολο πράγμα να αποχαιρετάς έναν εν ενεργεία συνάδερφο Δήμαρχο, ακόμη πιο δύσκολο να αποχαιρετάς έναν φίλο Δήμαρχο της περιοχής σου.
Ο Γιάννης δεν είχε καμία απολύτως «ανάγκη» να ασχοληθεί με τα κοινά. Ειδικά μετά την περιπέτεια που «είχε» περάσει.
Έτσι όμως ήταν πάντα. Ήθελε να προσφέρει, και παλιότερα ως γιατρός και τώρα ως αυτοδιοικητικός.
Στο χωριό του, την Οιχαλία, τον λάτρευαν, όχι άδικα. Δοτικός, χαμογελαστός και ανοιχτός.
Δεν το έβαζε κάτω, παρά τα δύσκολα. Και πέρασε πολλά τέτοια τα τελευταία χρόνια.
Χρέος μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον Δήμο Φαρκαδόνας, που μένει «ορφανός».
Χρέος των ανθρώπων του Δήμου να βρουν μία βιώσιμη και με προοπτική διάδοχη κατάσταση.
Τα συλλυπητήριά μου, όχι μόνον στη σύζυγο και τον γιο του, αλλά σε όλη την κοινωνία του Δήμου Φαρκαδόνας. Ήταν και αυτοί οικογένειά του.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Θανάση Λιούτα για τον θάνατο του δημάρχου Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου

«Αντίο σε έναν σημαντικό άνθρωπο.. Στον συμπατριώτη μας, τον Γιάννη Σακελλαρίου. Ο Γιάννης αγαπούσε πολύ και τίμησε όσο ελάχιστοι τον τόπο μας. Εργάστηκε πολύ και προσέφερε πάρα πολλά. Η ιστορία του τόπου μας θα μιλήσει πολύ ζεστά και με περήφανα λόγια για εκείνον. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και τιμή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους. Καλό ταξίδι, δήμαρχε. Καλό ταξίδι, φίλε Γιάννη..»

Θανάσης Λιούτας

Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ

Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας

Και όμως η είδηση είναι αληθηνή!
Eφυγε σήμερα από τη ζωή ο συνάδελφος και φίλος Γιάννης Σακελλαρίου.
Εφυγε νωρίς, έφυγε ένας άριστος επιστήμονας και αυτοδιοικητικός με ειδική γνώση και πείρα, έφυγε ένα ανοιχτό μυαλό, έφυγε ένας άνθρωπος με ταυτότητα με γνώση και άποψη για την κοινωνία.
Ο Γιάννης υπηρέτησε με συνέπεια κι ευθύνη το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τα συμφέροντα των συμπολιτών του, οι οποίοι τον τίμησαν επανειλημμένα με την εμπιστοσύνη τους, εκλέγοντάς τον Δήμαρχο.
Αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού για την αγάπη και την προσφορά στον τόπο του.
Πέρασε πολλά τέτοια τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν το έβαζε κάτω.
Τα συλλυπητήριά μου, στη σύζυγο και τον γιο του.
Ο Ηλίας Βλαχογιάννης για τον Γιάννη Σακελλαρίου
Έφυγε από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας πολύ καλός φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης..
Ο Γιάννης Σακελλαρίου υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα , με σημαντική προσφορά στην κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση.
Με τίμησε με τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού  “Τρικαλινη Πρωτοπορία ”  και εκλέχθηκε ομόφωνα δύο φορές Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Σαν Πρόεδρος της Επιτροπής για την ανάδειξη της θυσίας των υπερασπιστών του ηρωικού υψώματος 731,έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο γι αυτό που σήμερα όλοι τιμούμε. .
Σαν Δήμαρχος Οιχαλίας και Φαρκαδώνας, είχε τη δική του ξεχωριστή παρουσία στα κοινά και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι πολιτικοί….
Με τίμησε με τη φιλία του και τη διαχρονική στήριξή του.
Στην οικογένεια του  ,στους συγγενείς του, στους φίλους του ,απευθύνω θερμά συλλυπητήρια.
   Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης  που θα τον σκεπάσει .
Ηλίας Βλαχογιάννης

Ο Μικέλης Χατζηγάκης αποχαιρετά τον Γιάννη Σακελλαρίου

Με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Σακελλαρίου, ο Μικέλης Χατζηγάκης έστειλε το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα. 

«Σήμερα έφυγε ένας σεμνός και άξιος αυτοδιοικητικός άνδρας. Ο Γιάννης ήταν από τους πολιτικούς που πραγματικά αγαπούσε τους ανθρώπους και ήθελε να τους βοηθήσει. Και μέσα από την ιατρική αλλά και μέσα από τις θέσεις του στην πολιτική απέδειξε ότι όσοι πραγματικά θέλουν να δώσουν πίσω στην κοινωνία πάντα βρίσκουν τον τρόπο. 

Εγώ τον γνώρισα για πρώτη φορά όταν ήμουν μικρό παιδί και είχε επισκεφθεί τον πατέρα μου στο σπίτι μας στην Δροσιά. Και από την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση η ευγένεια και η καλοσύνη του. Τον «ξαναγνώρισα» καλύτερα τα τελευταία δύο χρόνια που ασχολήθηκα ενεργά με την πολιτική. 

Ένας άνθρωπος που τίμησε τους πολίτες που τον εξέλεξαν. Τίμησε τον τόπο του και έκανε την διαφορά με την ήρεμη δύναμη που τον διέκρινε. Γιάννη θα μας λείψει η ευγένεια σου, το ήθος σου και το χαμόγελο σου. Καλό σου ταξίδι, Δήμαρχε».

Ο Χρίστος Λιάπης αποχαιρετά τον Δήμαρχο Φαρκαδώνας Γιάννη Σακελαρίου. 

«Επιστήμη ιατρού ανυψώσει κεφαλήν αυτού και έναντι μεγιστάνων δοξασθήσεται».
Ας αποτελέσουν τα λόγια αυτά των Ιερών μας Γραφών κατευόδιο τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την επιστημονική, κοινωνική και πολιτική διαδρομή του Γιάννη Σακελαρίου, Δημάρχου Φαρκαδώνας. Ας αποτελέσουν τα λόγια αυτά αντίβαρο στη θλίψη με την οποία μας γεμίζει όλους, από άκρου εις άκρον της Περιφερειακής Ενότητας των Τρικάλων, ο χαμός του. Και ας γίνει το παράδειγμά του αντικείμενο μίμησης για όλους και κυρίως για τους νέους που οραματίζονται να προσφέρουν στον τόπο τους βασισμένοι στην αυτόφωτη πορεία τους, όπως αυτή αντανακλάται μέσα από τον δρόμο της χρησιμότητας στους συμπολίτες μας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Έναν δρόμο που τον βάδισε ο εκλιπών με συνέπεια, υπηρετώντας την κοινωνία πρώτα ως γιατρός, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδώνας και εν συνεχεία ως προβεβλημένος άρχοντας της αυτοδιοίκησης, τιμηθείς με την αγάπη και την αναγνώριση των συμπατριωτών του. Η προσωπικότητα του Γιάννη Σακελαρίου άφησε το ξεχωριστό της αποτύπωμα πρώτα ως αναγνωρισμένου ιατρού, στην υπηρεσία των συνανθρώπων του και εν συνεχεία ως ξεχωριστού πολιτικού ανδρός. Έχοντας κι εγώ υπηρετήσει τον νομό Τρικάλων, από θέσεις ιατρού Περιφερειακών  Ιατρείων και Κέντρου Υγείας και εμπνεόμενος από το παράδειγμά του, στην προσφορά υπηρεσιών υγείας και στη διδαχή πολιτικού ήθους και αποτελεσματικότητας στην κοινωνία των Τρικάλων, ενώνω  τα βαθιά και ειλικρινή αισθήματά μου με τους πενθούντες οικείους του και με τους συμπολίτες του που τον αγάπησαν και τον τίμησαν. Αιωνία και αγαθή η μνήμη του.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ

Η ΔΕΕΠ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εκφράζουμε την θλίψη μας για την απώλεια του Δημάρχου Γιάννη Σακελλαρίου, ενός ανθρώπου που διέθετε περίσσεια ανθρωπιά, που ήταν πάντα χαμογελαστός παρά τις δυσκολίες που πέρασε.

Τίμησε με το παραπάνω την Ιατρική επιστήμη με τις γνώσεις του και την διάθεση προς τους ανθρώπους, αλλά και όλα τα αξιώματα της πολιτικής που ασχολήθηκε πριν από πολλά χρόνια, μέχρι σήμερα ως Δήμαρχος.

Καλό ταξίδι Γιάννη…

ΔΕΕΠ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το ΚΙΝ.ΑΛ. Τρικάλων

Το Κίνημα Αλλαγής  του Νομού, εκφράζει τη  βαθιά του θλίψη  για την απώλεια του Δημάρχου Φαρκαδόνας, Γιάννη Σακελλαρίου. Η κοινωνική, επιστημονική  και αυτοδιοικητική  προσφορά του  μέχρι το τέλος, αντικατοπτρίζεται στην βαθιά αγάπη , την αναγνώριση και την αποδοχή  που απολάμβανε  από  τους συντοπίτες του , και όχι μόνο. Αυτή η προσφορά , αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα αγωιστικότητας και ήθους για όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η παράταξη “ΜΑΖΙ για τα Τρίκαλα”

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Σακελλαρίου.

 

Τον φίλο και αγωνιστή Γιάννη. Τον άνθρωπο που υπηρέτησε με το ίδιο πάθος και την ίδια τιμιότητα, την ιατρική και την τοπική αυτοδιοίκηση. Τον άνθρωπο που είχε στην καρδιά του μόνο να προσφέρει από οποιοδήποτε μετερίζι και με όποιο κόστος. Όσοι συναναστραφήκαν μαζί του, ξέρουν ότι το χαμόγελό του ήταν πάντα αληθινό και μέσα από την ψυχή του.

 

Η παράταξη “Μαζί για τα Τρίκαλα” εύχεται θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και σε όλους τους δημότες του δήμου Φαρκαδόνας, που τόσο πολύ τον αγάπησαν.

Αργά- Βαριά χτυπούν τα Σήμαντρα και Θάνατο Σημαίνουν …

Είναι κάποια πράγματα που δεν τα θέλει μήτε και ο Θεός ,αλλά έρχονται και μας χτυπάνε σαν το αργό θανατερό χτύπημα της Καμπάνας που έστειλε παντού στα Πέρατα του Κόσμου τον άγγελμα του Θανάτου !

Έφυγε ένας  δικό μας Άνθρωπος ,ένας άνθρωπος που τώρα που έφυγε ,θα φανεί πόσο πολύτιμος ήταν  όχι μόνο για τους συγχωριανούς μας ,αλλά και για ολάκερο τον Κάμπο, που οι κάτοικοί του  ένιωθαν  πάντα τον  ίσκιο του ,να τους σκεπάζει και να τους φροντίζει!

Δεν μπορώ και δεν θα είμαι αντικειμενικός αφού ο Δήμαρχος Γιάννης  Σακελαρίου με τιμούσε  χρόνια με τη φιλία του και πολλές φορές ανεχόταν τις ατέλειωτες συζητήσεις που είχαμε με τον ήρωα πεθερό του τον  Στρατηγό Μανάνα !

Όμως ήταν και ο δικός μας Γιατρός που δεν έκλεινε ποτέ το κινητό του στην κλήση κάποιου ανθρώπου που ζητούσε τη βοήθειά του ,ήταν ο δικός τους ο άνθρωπος ο γιατρός που του έλαχε να τον αγαπήσει μια ολάκερη γενιά …

Μόνο όταν ο άρρωστος ήταν σοβαρά ο Γιάννης έχανε το χαμόγελό του λες και ο άρρωστος ήταν της δικής του οικογένειας και ήταν πάντα Ανάργυρος!

Μαζί του  εκτός από την αγάπη και τις ευχές όλων που θα τον συντροφεύουν στο πέρασμά του στην Αιωνιότητα θα πάρει και  το στηθοσκόπιο για το άλλο μας χωριό ,στην άλλη πλευρά του Ποταμιού ,όπου θα τον περιμένουν οι δικοί του άνθρωποι που  θα είναι χιλιάδες ….Να τον υποδεχθούν όπως  του πρέπει και όπως του  αξίζει !

Τον ζήλεψε ακόμη και ο Θεός και τον κάλεσε κοντά του  μας είπε  ένας από τους Γερόντους του  Χωριού μας στο άκουσμα της Καμπάνας …

Φέτος δεν μας έφεραν την  Παναγιά όπως έπρεπε και μας πήραν και το Γιατρό  ακούστηκε να λέει ένας από τους Μετανάστες που έφτασαν στο Χωριό για το Καλωσόρισμα της Παναγιάς …

Είχαμε  και εμείς την ατυχία να μας χτυπήσει και εμάς  την πόρτα ο Θάνατος , αφού  κοντά στις μέρες της Παναγιάς χάσαμε τη Μάνα  μας  ,που μας περίμενε πάντα στη πόρτα ,σαν ερχόμασταν  και μας ένιωθε όπως μόνο η Μάνα  ξέρει και το νιώθει !

Διπλό το χτύπημα διπλός πόνος, ορφάνεψε η φαμίλια μας ,Ορφάνεψε και το Χωριό μας …

Καλό Ταξείδι Μάνα …Καλό Ταξείδι Φίλε και η Παναγιά πάντα να σας προστατεύει και εμάς να μας παρηγορεί για το Χαμό σας!

Μακρυγιάννης Χρήστος

Αξιωματικός ε.α

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης