Τοπικά

Συνάντηση Αγοραστού με υπουργούς για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας

Συνάντηση εργασίας  εφ΄όλης της ύλης σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία και την πορεία των έργων στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεοδώρου Λιβάνιου, του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντοπούλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

 

 

Ταυτόχρονα συζητήθηκε ο σχεδιασμός απάντλησης υδάτων από την περιοχή των Καναλίων στη λίμνη Κάρλα.

Στη συνάντηση καθορίστηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προσωρινή αποκατάσταση της προσβασιμότητας και των αναχωμάτων, ενώ συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής όλων όσων εργάζονται πυρετωδώς στο πεδίο. Ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να αποστείλουν τα τεχνικά δελτία στο Υπουργείο για την αποπληρωμή τους. Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Σε συνεργασία των κ.κ. Κ. Αγοραστού –Χρ. Τριαντόπουλου αποφασίστηκε η ενίσχυση με προσωπικό των συνεργείων που πραγματοποιούν ελέγχους σε πληγείσες επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να πληρωθούν ταχύτερα οι δικαιούχοι.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αναφέρει: Συνεχίζουμε την συνεργασία με την κυβέρνηση για την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πρωτόγνωρες θεομηνίες στη Θεσσαλία και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Επιδιώκουμε τις ταχύτατες διαδικασίες, τόσο στο πεδίο, όσο και σε γραφειοκρατικό επίπεδο. Επιχειρούμε παντού, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, υπηρετώντας με συνέπεια τον πολίτη».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης