Τοπικά

Σχέδιο… Μητσοτάκη-Σκρέκα ενόψει ΔΕΘ. Τα μέτρα που θα εξαγγείλει η Κυβέρνηση

Στον ρυθμό της ΔΕΘ κινείται από την Κυριακή η ελληνική οικονομία, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του να βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης του περιεχομένου των εξαγγελιών στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του πρωθυπουργού έχει να κάνει με πιθανά μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας, ειδικά στο κομμάτι των τροφίμων. Η κυβέρνηση ήδη έχει ψηφίσει σειρά μέτρων, η εφαρμογή των οποίων ξεκινά άμεσα και έχουν στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων από τις συνεχείς πληθωριστικές πιέσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έχει επεξεργαστεί ένα πλέγμα μέτρων που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Μαξίμου για την οριστικοποίησή τους.

Στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι, μεταξύ των άλλων:

• Επέκταση του Market Pass μέχρι το τέλος το έτους.

• Ενίσχυση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης.

• Διατήρηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τους ευάλωτους.

• Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για άλλους 6 μήνες στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά) και στον πολιτισμό.

• Επίδομα στους συνταξιούχους που δεν έχουν λάβει αυξήσεις αποδοχών.

• Ανάλογα με την πορεία των εσόδων, ίσως να υπάρξει και νέα επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους κ.ά.

Σημειώνεται ότι ο Τρικαλινός υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ εδώ και μια εβδομάδα περιοδεύσει σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης