Τοπικά

Σχολική γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου: Όταν δυο σχολεία γίνονται ένα

Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, η σχολική κοινότητα της πόλης μας έζησε μια μοναδική εμπειρία, καθώς το 2ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων συνδιοργάνωσαν τη σχολική γιορτή που αφορούσε την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ήταν η πρώτη φορά που μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 9ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη, συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης.

 

Η συνδιοργάνωση αυτή πήρε σάρκα και οστά με πρωτοβουλία του Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Σωτήρη Βουσιόπουλου, και βρήκε πρόσφορο έδαφος μεταξύ των εκπαιδευτικών και του Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου, κ. Ευάγγελου Κίτου. Ωστόσο, η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης δεν οφείλεται μόνο στην πρωτοβουλία των Διευθυντών. Ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού προσπαθειών πολλών ανθρώπων που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της: Των καθηγητριών Βάρα Όλγας και Κωστούλα Ειρήνης, υπεύθυνων της σχολικής γιορτής του Γυμνασίου, καθώς και της δασκάλας Αγγελάκη Μαρίνας, υπεύθυνης για την οργάνωση της σχολικής γιορτής από πλευράς Δημοτικού. Των μουσικών Λίτσα Αγάθης και Κωστούλα Αποστόλη, της δασκάλας Χειράκη Θεανώς, και των καθηγητών φυσικής αγωγής Αβέλα Στέλλας και Σιούτα Ευάγγελου. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί η σημαντική συνεισφορά της θεατρολόγου Κίσσα Ιωάννας, στην οργάνωση και επίβλεψη όλων των καλλιτεχνικών επιδείξεων της εκδήλωσης.

Η σημερινή σχολική γιορτή ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των διαφορετικών βαθμίδων της εκπαίδευσης. Η θετική ενέργεια και ο συντονισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αποδεικνύει ότι, όταν συνεργαζόμαστε έχοντας έναν κοινό στόχο, μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλα πράγματα. Αυτή η σημαντική συνεργασία ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές κοινές πρωτοβουλίες και για την ανάδειξη του δυναμικού που κρύβουν οι σχολικές μας κοινότητες.

oznorCO_vivi

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης