Τοπικά

Τέσσερα μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

«Καταδικάζουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχεδιάσαμε τέσσερα δραστικά μέτρα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά την παρουσίαση των μέτρων κατά της ακρίβειας που είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

 

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τα εξής τέσσερα μέτρα:

  • Πρώτον, ανακοίνωσε μείωση των παροχών προς τα σούπερ μάρκετ για εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών. «Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι», τόνισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι το μέτρο αφορά «απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες».
  • Δεύτερον, ανακοίνωσε την αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. «Δεν επιτρέπουμε στους προμηθευτές, που αυξάνουν τις τιμές, προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες». Οπως είπε ο υπουργός, το μέτρο αυτό αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
  • Τρίτον, έκανε λόγο για «καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους προμηθευτές να τιμολογούν τα μέτρα και να τα διαθέτουν στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Οπως διευκρίνισε, θα επιστρέφεται πιστωτικό τιμολόγιο 3% μόνο για φύρα.
  • Τέταρτον, τόνισε ότι θεσπίζεται πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Ειδικότερα, το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας και εμπορικού κέρδους 7%, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα. «Αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα είναι μία κρίσιμη και δραστική παρέμβαση που επιτυγχάνει πρώτον, άμεση μείωση της τιμής σε βασικά αγαθά στα ράφια. Δεύτερον, επιπλέον όφελος για τον καταναλωτή, καθώς οι όποιες εκπτώσεις και προσφορές θα γίνονται πάνω στις νέες μειωμένες τιμές» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης