Τοπικά

Τί είπε ο Πέτρος Κόκκαλης για τον Χρίστο Λιάπη

Στην εκπομπή «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ» στο OPEN TV με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Σπύρο Χαριτάτο εμφανίστηκε ο Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών και Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης, την προηγούμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με κύριο θέμα συζήτησης το στίγμα και τις επιθετικές συμπεριφορές απέναντι στους συνανθρώπους μας που εμφανίζουν προβλήματα σωματικής ή νοητικής υστέρησης, με αφορμή το αποτρόπαιο συμβάν στον Πειραιά με θύμα τον Αντώνη. Είχε προηγηθεί πολιτικό πάνελ με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του Σύριζα, Ελίζα Βόζενμπερκ και Πέτρο Κόκκαλη, με θέμα τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Πρίν ξεκινήσει η τοποθέτηση του Δρος Λιάπη, ο Σπύρος Χαριτάτος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ξέρετε τι είπε ο κ. Κόκκαλης όταν έφευγε και σας είδε; Γιατί δεν φωνάζετε τον κ. Λιάπη για να συζητήσετε για την ψυχιατρική της πολιτικής;»
Με τον γιατρό να απαντά:  “…τώρα είναι η φάση της αποτίμησης των ευθυνών από όλο το πολιτικό φάσμα και αυτή πρέπει να γίνει, αρχικά,  με όρους ευθύνης και όχι  ψυχιατρικής επιστήμης, αλλά, σίγουρα, για την αλαζονεία της εξουσίας για την, έπαρση και την «ύβριν» που καταλαμβάνει πολλούς όταν βρισκόμαστε -βάζω και τον εαυτό μου, ίσως, μέσα, στον βαθμό που και εγώ κλήθηκα να πάρω αποφάσεις από θέσεις εξουσίας- σε θέσεις όπου καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για τη μοίρα άλλων ανθρώπων, νομίζω ότι θα πρέπει να προσεγγιστεί με όρους αποτελεσματικότητας….”
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης