Τοπικά

Τα παιδιά του 9ου Δ.Σ. Τρίκαλων «Άπλωσαν Ευτυχία» συμβάλλοντας στη Μάχη κατά του Παιδικού Καρκίνου

sdr_vivi

Σήμερα, στις 15 Φεβρουαρίου 2024, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη των προβλημάτων που σχετίζονται με αυτήν την πάθηση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοβουλία που αντικατοπτρίζει την αλληλεγγύη και την ελπίδα.

 

 

Υπό την εποπτεία του Διευθυντή του σχολείου, κ. Σωτήρη Βουσιόπουλου, και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κ. Βιβής Καψάλη και Μαρίνας Αγγελάκη, οι μαθητές συμμετείχαν στη Δράση «Απλώνω Ευτυχία». Αυτή η πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από την κα. Γ. Σολωμού στην Κύπρο και διαδοθείσα στην Ελλάδα από τον κ. Μ. Μάζαρη, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεπίδρασης και αλληλοβοήθειας.

Οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, έχουν ήδη δείξει την αφοσίωσή τους, στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Συμμετείχαν σε προηγούμενες εκδηλώσεις, όπως το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ και προσφέροντας τα έσοδα στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Η παρουσία της κ. Μαρίας Στρίβα, εκπροσώπου του Συλλόγου «Φλόγα» στην Π.Ε. Τρικάλων, για την παραλαβή των χρημάτων από την παραπάνω εκδήλωση ανέδειξε ακόμα περισσότερο τη σημασία της προσπάθειας των μαθητών. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων μιας ενωμένης κοινωνίας που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή των παιδιών που αντιμετωπίζουν την πρόκληση του καρκίνου.

Με τη συμβολή των δασκάλων τους, οι μαθητές αφιέρωσαν τον χρόνο και τη δημιουργικότητά τους για να συμβάλουν στην αυτόνομη δράση, ζωγραφίζοντας μπλουζάκια και προετοιμάζοντάς τα για πώληση, με τα έσοδα να διατίθενται στην προαναφερθείσα οργάνωση.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν αποτελεί απλά μια φιλανθρωπική δράση. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συνοχής που στέλνει η μαθητική κοινότητα, δείχνοντας ότι κάθε ένας μπορεί να συμβάλει στην κοινωνία με τον δικό του τρόπο.

Τέλος, η συμμετοχή των μαθητών στη δράση «Απλώνω Ευτυχία» αποτελεί ένα μάθημα ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης των κοινωνικών δεσμών, καθώς οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη σημασία της συμβολής τους, αναπτύσσουν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που στέκεται αρωγός στα μέλη της.

rptnb

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης