Ροή Τοπικά

Τα πρόσωπα της χρονιάς στα Τρίκαλα

Περίεργη και… ανατρεπτική η χρονιά που φεύγει με πρωταγωνιστές έκπληξη στα Τρίκαλα.

 

Πάμε να δούμε τους 10 που ξεχώρισε το trikalavoice.gr για το 2023:

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ 

Η Μαρίνα Κοντοτόλη ήρθε στην πιο δύσκολη συγκυρία του ΣΥΡΙΖΑ για να επιβεβαιώσει ότι η κοινωνία μπορεί τελικά να εκφραστεί. Σπάζοντας κομματικούς μηχανισμούς και κατεστημένα, ούσα ο εαυτός της, κατέγραψε εντυπωσιακή πορεία μέσα σε λίγους μήνες και εκλέχτηκε βουλευτής Τρικάλων. Στους πρώτους μήνες της θητείας της δε, δίνει διαπιστευτήρια.

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ολοκληρώνοντας ένα “μικρό θαύμα” στα Τρίκαλα την τελευταία 10ετία ο δήμαρχος της πόλης δέχτηκε την πρόταση-πρόκληση και μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε τα επιτεύγματά του και του ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στους πρώτους μήνες εκεί ήδη έχει παρουσιάσει φιλόδοξα πρότζεκτ που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη.

 

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Επιβεβαίωσε ότι “παίζει” πια στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια και παραμένει σταθερή επιλογή στα κορυφαία Υπουργεία. Εκλέχτηκε πανηγυρικά 10ς βουλευτής Τρικάλων για 3η συνεχόμενη εκλογή και έχοντας φέρει εις πέρας το έργο του στο Υπουργείο Ενέργειας μετακινήθηκε στο Ανάπτυξης με διπλό στόχο, την  καταπολέμηση της ακρίβειας και τη δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για επενδύσεις. Τα καταφέρνει και στα δυο μέτωπα.

 

 

 

ΧΡΥΣΑ ΝΤΙΝΤΗ

Η Χρύσα Ντιντή δικαιώθηκε κατά ένα… περίεργο παιχνίδι της μοίρας και έπειτα από πολλά χρόνια καθαρών αγώνων. Εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος με κοντά στις 7.000 ψήφους και ορίστηκε από τον νέο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων. Αναλαμβάνει δύσκολο έργο, αλλά δείχνει έτοιμη και αποφασισμένη.

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

Την ώρα που ο Παπαστεργίου αποχωρούσε από δήμαρχος βγήκε μπροστά και διεκδίκησε τη δημαρχία. Κέρδισε αρχικά την εμπιστοσύνη της παράταξης και ύστερα της κοινωνίας λαμβάνοντας ποσοστό ρεκόρ στις εκλογές του Οκτωβρίου 60.73%. Οι προκλήσεις μπροστά του μεγάλες.

 

 

 

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Έφερε νέο αέρα στον Δήμο Μετεώρων. Κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μίλησε με όρους αλήθειας στους δημότες. Εκλέχτηκε με ποσοστό 66.67% και έγινε ο νεότερος δήμαρχος του νομού μας.

 

 

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΒΑΣ

Απλός, προσιτός, με θετικό λόγο ο Κώστας Μαράβας κέρδισε την 3η συνεχόμενη εκλογή του ως δήμαρχος Πύλης, με ποσοστό 53.57%, και συνολικά την 5η του ως δήμαρχος (δυο στην Πιαλεία). Επιβεβαίωσε τις άρρηκτες σχέσεις του με την κοινωνία και προχωρά με νέο φιλόδοξο σχέδιο.

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΩΓΑΣ

Εργάστηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια, παρήγαγε έργο σε όποιο πόστο και αν ορίστηκε στο Δήμο Τρικκαίων και αυτό αναγνωρίστηκε από την κοινωνία. Έλαβε 2.962 ψήφους στις εκλογές και έγινε ο ρέκορντμαν όλων των εποχών ως δημοτικός σύμβουλος.

 

 

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΡΛΙΔΑΣ

Ο Πύραρχος Ευάγγελος Τσιορλίδας, διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Τρικάλων δεν είναι άνθρωπος του φαίνεσθαι, αλλά της ουσίας, Μεθοδικός, εργατικός, ρίχνεται ο ίδιος στη μάχη πρώτος απ’ όλους. Αυτό έκανε και κατά τη διάρκεια των πλημμυρών περνώντας 10 μέρες και νύχτες ξάγρυπνος μέχρι να απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος πολίτης. Άνθρωπος…

 

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών δεν κρύφτηκε. Βγήκε ο ίδιος έξω, έφτασε στα πλημμυρισμένα χωριά και βοήθησε κόσμο να απεγκλωβιστεί. Οργάνωσε συσσίτια και συγκέντρωσε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο Σεβασμιώτατος έδειξε εμπράκτως πως Εκκλησία είμαστε όλοι μας και αξίζει να απλώνουμε ο ένας το χέρι στον άλλον.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης