Τοπικά

Τελετή αποφοίτησης και αυλαία της σχολικής χρονιάς στα “Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ”

Την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:30 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ» η τελετή λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2021-2022 καθώς και η τελετή αποφοίτησης των μαθητών / μαθητριών της Γ’ Λυκείου . Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Μανάκο Δημήτριο, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων, και Διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος  αρχικά απευθύνθηκε στους μαθητές του Σχολείου συγχαίροντάς τους για την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την επιμονή που επέδειξαν απέναντι στα μαθήματά τους και το Σχολείο  κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας. Κατόπιν, αποχαιρέτησε τους απόφοιτους ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τόσων χρόνων και τους ευχήθηκε καλά αποτελέσματα καθώς και ευόδωση των στόχων και των ονείρων τους. Τέλος, τόνισε το σημαντικό ρόλο της άριστης συνεργασίας του Σχολείου με τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν σε ένα Σχολείο, το οποίο αποζητά την καλύτερη δυνατή παιδεία για τα παιδιά τους.

 

 

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον κ. Καμινιώτη Σόλωνα, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου  ο οποίος και αυτός με τη σειρά του τόνισε τη συνεισφορά του Σχολείου στην αγωγή, μόρφωση και απόκτηση γνωστικών δεξιοτήτων. Ευχαρίστησε επίσης τους υπόλοιπους συνεργάτες του στο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου  και ευχήθηκε στους απόφοιτους καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Γιουβρή Ραφαηλία, Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Λυκείου, η οποία με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε τους συμμαθητές της με την ευχή να διατηρήσουν  την ανιδιοτελή τους φιλία. Αναφερόμενη στο Σχολείο, τόνισε το ποιοτικό και ουσιαστικό μάθημά κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία καθώς και την αρωγή των καθηγητών και καθηγητριών στην ψυχολογική τους στήριξη  ευχαριστώντας τους όλους. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς – κηδεμόνες για την άοκνη συμπαράστασή τους οι οποίοι παράλληλα έδιναν  κι αυτοί τον δικό τους αγώνα προσπαθώντας να μεταδίδουν μόνο πίστη και αισιοδοξία.

 

Κατόπιν, η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Καμέα Χρύσα,  ως εκπρόσωπος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Γυμνασίου, μοιράστηκε κάποιες σκέψεις της για όλα όσα έζησε στα τρία χρόνια του Γυμνασίου με τους συμμαθητές της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους καθηγητές αλλά και τους γονείς για την επίμονη προσπάθειά, υπομονή και συμπαράσταση τους κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του Γυμνασίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των αποφοιτηρίων καθώς και με βραβεύσεις μαθητών-μαθητριών για τη διάκρισή τους σε περιφερειακούς, Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, κάνοντας υπερήφανους όλους– γονείς και καθηγητές – για τις επιτυχίες που σημείωσαν.

Στην φετινή μας τελετή είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρευρίσκονται, ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Σχολείου μας,  ο κ. Διγγελίδης Νικόλαος, Πρόεδρος του ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος βράβευσε την ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του Λυκείου  που κατέκτησε το  σχολικό πρωτάθλημα λυκείων Ελλάδας και Κύπρου 2021-2022  καθώς και η κ. Βουλγαράκη Χρύσα,  Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου  Λάρισας- Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα η οποία βράβευσε δύο μαθήτριες του Γυμνασίου που διακρίθηκαν στους  Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκφραστικής Θεατρικής ανάγνωσης και Ορθογραφίας  στη Γαλλική Γλώσσα (1η και 3η θέση αντίστοιχα).

Επίσης έγινε αναφορά σε σημαντικές δράσεις του Σχολείου μας, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές / μαθήτριες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης. Η θεατρική παράσταση « Η γη της μνήμης» ήταν ένα αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή και πιο συγκεκριμένα στην ευτυχισμένη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας προτού ξεσπάσουν οι ταραχές και οι διωγμοί. Οι μαθητές του Σχολείου ερμήνευσαν εξαιρετικά τον ρόλο τους υπό την καθοδήγηση της κ. Βίκυς  Ιακωβάκη, υπεύθυνης της δραστηριότητας του θεάτρου.

Στη συνέχεια, η χορωδία και η ορχήστρα του Σχολείου , υπό την καθοδήγηση του κ. Νίκου Παπαϊωάννου, κατάφεραν, μέσα από τους « Χαρταετούς» του  Μίκη Θεοδωράκη, το  «Let it be» των Beatles, το «Ταξίδι»  του Πορτοκάλογλου και άλλων τραγουδιών, να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και να δημιουργήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η εξαιρετική αυτή βραδιά ολοκληρώθηκε με μία συγκινητική αποχαιρετιστήρια ερμηνεία τραγουδιού και χορού των αποφοίτων μας, με το συμβολικό πέταγμα των καπέλων και φυσικά με την ευχή όλων για καλό καλοκαίρι.

Σημαντική για την υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά των Συλλόγων γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση  της  δεξίωσης στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κ.Τζίνα Ατούν, καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας και ο κ. Κουτανίτης Γιώργος, μαθηματικός, σε συνεργασία με το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, τις κυρίες Γκέκα Γιούλα, Τεντολούρη Αθηνά, Λορίδα Ελένη και Λορίδα Μαρία.

Εντυπωσιακή ήταν και η  διακόσμηση του χώρου με εικαστικές δημιουργίες από την ομάδα εικαστικών με υπεύθυνη τη συνεργάτιδα του Σχολείου κα Σίμου Αργυρούλα

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς που στήριξαν με την προσφορά τους την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της:

  • Τη Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ
  • Την Εταιρία αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ
  • Την Εταιρία Food Service Catering «ΣΚΟΥΝΑΚΗ Α. – ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Κ.»
  • Τα καταστήματα ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ shopping center
  • Την Ταβέρνα ΤΟ ΧΑΝΙ
  • Την εταιρία DS ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΩΚΗ
  • Την Εταιρία ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • Την εταιρία MEAT HALL ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ
  • Την εταιρία Goody’s Burger House
  • Το Αρτοζαχαροπλαστείο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΑ
  • Το κρεοπωλείο ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ – ΤΣΙΝΤΣΙΛΙΔΑΣ στην Καλαμπάκα
  • Τα ζαχαροπλαστεία ΡΟΜΠΟΣ στην Καλαμπάκα
  • Το ΦΩΤΟ ΗΛΙΟΣ για την κάλυψη της εκδήλωσης

 

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους διατίθεται στο φωτογραφείο «ΚΥΠΡΙΔΗΣ – ΔΡΑΓΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επί της οδού Καποδιστρίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης