Ροή Τοπικά

Τον Οκτώβριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών

Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι δε… οι εκλεκτοί!… Για την τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον ερχόμενο Οκτώβριο μεταφέρεται (… εκτός απροόπτου) η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνήλθε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα δεν έλαβε κάποια απόφαση επί του θέματος, οπότε η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπεται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνει και νωρίτερα η εκλογή εάν καταθέσουν σχετικό αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας επί αυτού, πενήντα (50) Αρχιερείς ή το αποφασίσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων είναι αρκετοί (… η ονοματολογία δίνει και παίρνει, σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς ουσία) ωστόσο αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι μια φράση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η οποία επιβεβαιώνεται προς το trikalavoice.gr,  ότι ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι «παραδοσιακός» για να στηρίξει τον Μοναχισμό και τα Μετέωρα και να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Κυρού Σεραφείμ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης