Τοπικά

Το αριστούργημα του ρομαντισμού “Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν” ανεβαίνει στα Τρίκαλα

Ο Δημήτρης Λάλος Ο «Μαθιός» του Σασμού  στα Τρίκαλα  σε μια μαγική μουσικοθεατρική παράσταση με την σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την  Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 9.00 μμ «Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν» Θα χτυπήσει στο Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικάλων. Μια ιστορία αγάπης, ένα αριστούργημα ρομαντισμού, μια παράσταση που καθηλώνει το κοινό.

 

 

Δυο θεσσαλικής καταγωγής καλλιτέχνες θα τιμήσουν τα Τρίκαλα με μια παράσταση  αξιώσεων, που αποθεώνεται όπου παρουσιαζεται. «Η καρδιά του Φρέντερικ Σοπέν ». Ένα αριστούργημα που διαδραματίζεται στην εποχή του ρομαντισμού στο Παρίσι, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό των Τρικάλων την  Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου  στην  « Αίθουσα Δημήτρης Καβράκος».

Μια μαγική μουσικοθεατρική παράσταση, με επίκεντρο την ζωή του  Φρεντερίκ Σοπέν και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και τις προσωπικές του επιστολές. Μια διαδρομή έρωτα και νοσταλγίας για την κατακτημένη από τους Ρώσους πατρίδα του, την Βαρσοβία, από την οποία έφυγε για πάντα ο Chopin σε ηλικία 20 ετών. Η καλλιτεχνική αναγνώριση και η αποθέωση του στο ρομαντικό Παρίσι, το κέντρο της τέχνης και του πολιτισμού, εναλλάσσονται με την εσωστρέφεια και την μελαγχολία του ιδιοφυή συνθέτη. Επί σκηνής θα ξεδιπλωθεί ο έρωτας  που ενέπνευσε  το έργο του και η ταραχώδης ζωή με την ριζοσπαστική Γαλλίδα συγγραφέα Γεωργία Σάνδη, που τον σημάδεψε. Το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα ζωντανέψει μέσα από πρωτότυπα κείμενα ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Λάλος, γνωστός ως τηλεοπτικός Μαθιός από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός». Μια ρομαντική παράσταση εποχής σε εναλλαγή με αριστουργηματικές μελωδίες του συνθέτη από την διάσημη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου οποία εμπνεύστηκε και  επιμελήθηκε την παράστασηΜια παράσταση με πανέμορφα  κοστούμια και σκηνικά εποχής που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο. Μια παράσταση που δεν απευθύνεται στους γνώστες της κλασικής μουσικής αλλά στο ευρύ κοινό .

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων,  είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, θα δοθεί  δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων «Η ΣΚΥΤΑΛΗ»,

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Τιμές εισιτηρίων 15, 18, Ευρώ / Φοιτητικά , Ανέργων, 12 Ευρώ

MORE.GR,  κ  στα καταστήματα PUBLIC

https://www.more.com/theater/i-kardia-tou-sopen-1/

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης