Τοπικά

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Πύλης

Τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Πύλης, επιθεώρησε ο Κώστας Μαράβας,  συνοδευόμενος από  την  Προϊσταμένη (Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης) του Δήμου Πύλης κ. Έφη Φωτάκη.

 

 

Ένα έργο με προϋπολογισμό 301.000 ευρώ με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ έρχεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους για διαμονή και άσκηση των αδέσποτων ζώων, χώρους παροχής κτηνιατρικής διαχείρισης, φροντίδας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, καθώς και χώρο για την εξυπηρέτηση των διοικητικών υπηρεσιών.

Φανερά ικανοποιημένος ο Κώστας Μαράβας δήλωσε… «Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι μεγάλο. Ειδικά κατά τα χρόνια της κρίσης άγγιξε και το δήμο μας.  Ο Δήμος Πύλης κινήθηκε γρήγορα και  μεθοδικά ώστε να κατασκευαστεί ένας χώρος καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το έργο που επιθεώρησα είναι σύγχρονο και πρωτοποριακό. Αντιμετωπίζει οριστικά  το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ενώ δίνει λύση   και με κοινωνικό αντίκτυπο. Είμαστε από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα που δημιούργησε αυτές τις σύγχρονες  εγκαταστάσεις, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέλησή μας για τη λύση του προβλήματος, αλλά και τον ευαίσθητο τρόπο προσέγγισης ενός κοινωνικού προβλήματος.

Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό δήμο κοντά στον δημότη».  

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης