Τοπικά

Τρικαλινοί μαθητές παρουσίασαν τα… ρομπότ τους (φωτό)

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα, το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια αυτιού οι μαθητές παρουσίασαν μαθητικά έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση πακέτων Ρομποτικής. «Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί μια εκπαιδευτική δράση που ενισχύει τη δημιουργικότητα των μαθητών, αναδεικνύει τις ψηφιακές, προγραμματιστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και προβάλει τις καινοτόμες ιδέες τους στην ευρύτερη κοινωνία» σημείωσε η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα.

Το Φεστιβάλ ευνοεί την συνεργασία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, χωρίς το φόβο της αποτυχίας για τους μαθητές, αφού το Φεστιβάλ είναι μη διαγωνιστικό και βραβεύεται κάθε συμμετοχή.  Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα.
Στόχος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων  να καθιερωθεί ως θεσμός.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης