Τοπικά

Τρικαλινός λιμενικός έσωσε γυναίκα από πνιγμό (φώτο)

Με αυτοθυσία ο Γιώργος Χήρας, μόνιμος κάτοικος Παναγίας Καλαμπάκας, παρείχε ΚΑΡΠΑ σε ηλικιωμένη στην περιοχή της Γλύφας και την κράτησε στη ζωή.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στην παραλία της Γλύφας όταν και λουόμενοι καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ο Χήρας, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία εκεί, έσπευσε στο σημείο και προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σώσει τη ζωή της, παρέχοντας ΚΑΡΠΑ επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας. Η γυναίκα ανέκτησε τελικά τις αισθήσεις της και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας για περαιτέρω φροντίδα.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας αναφέρει ότι «η αποφασιστικότητά τους, η ψυχραιμία και το θάρρος που επέδειξαν οι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της διάσωσης και ιδιαίτερα η επί είκοσι λεπτών παροχή ΚΑΡΠΑ από τον Αρχικελευστή Λ.Σ. Χήρα Γεώργιο, εξασφάλισαν ότι η κινδυνεύουσα ανάνηψε και κέρδισε τον πολύτιμο χρόνο μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου και είναι σήμερα στην οικογένειά της και ανάμεσά μας, υγιής και ασφαλής. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προάγει το σθένος και την υπηρεσιακή συνείδηση των συναδέλφων, αλλά κυρίως, εξάρει την ανθρώπινη πυγμή και την ψυχή που χρειάζεται για να διεκπεραιώσει κανείς ένα τέτοιο εγχείρημα, καθιστώντας την πράξη ηρωική και άξια θαυμασμού και αγνής υπερηφάνειας τόσο για την Υπηρεσία μας, στην οποία υπηρετούν τέτοια στελέχη, όσο και για την Ένωσή μας που έχει στους κόλπους της τέτοια μέλη».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης