Τοπικά

Τροχαίο στο Βουκουρέστι με λεωφορείο που μετέφερε 47 τουρίστες από τη Θεσσαλία

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό άνδρα και 23 τραυματίες σημειώθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με λεωφορείο που ξεκίνησε από τον Βόλο και στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες τουρίστες από τη Θεσσαλία.

 

Σύμφωνα με το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο που μάλλον έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στη μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή.

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Daniel Vasile στο Digi 24.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν δύο παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε άνθρωπος της ελληνικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με το Euronews Romania ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια. Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ένας από τους επιβάτες υπέστη ανακοπή καρδιάς και, αν και του έγινε ανάνηψη, ο άνθρωπος κατέληξε.

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων νομού Λάρισας κ. Γρηγόρης Λάβδας για το τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Έλληνα επιβάτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης