Τοπικά

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Σταυρώσεως στην Καλαμπάκα

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η υποδοχή της Ι.Εικόνος της Σταυρώσεως, η οποία φυλλάσεται στην Ι.Μ.Βαρλαάμ. Την Εικόνα υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ενώ αμέσως μετά κλήρος και πιστοί κατευθύνθηκαν στο μέσο του Ι.Ναού και έπειτα από μικρή δέηση ξεκίνησε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Λίγο πριν το πέρας της Ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος στο σύντομο λόγο του, τόνισε πως η Εκκλήσία, υψώνει τον Τίμιο Σταυρό, ακριβώς στο μέσο της Μ.Τεσσαρακοστής, αφενός για να πάρουμε δύναμη για το υπόλοιπο του άγωνα,αλλά και για να υπενθυμίσει στους πιστούς ποιος είναι ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την Ανάσταση, η οποία έρχεται μέσα από την Σταυρική πορεία.

Μετέφερε τέλος τις ευχές και την ευλογία του κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ευγενώς προσκληθείς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου μετέβη στην Άρτα, όπου θα συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις εις μνήμη της Αγ. Θεοδώρας της εν Άρτη Πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης