Τοπικά

Υποψήφιος για Αγιοκατάταξη ο Μακαριστός Τρίκκης Διονύσιος

Φάκελο που να τεκμηριώνει την Αγιότητά του ετοιμάζουν έγκριτοι επιστήμονες.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος ήταν μια από τις σπουδαιότερες μορφές της σύγχρονης Εκκλησιαστικής μας ιστορίας (δείτε ΕΔΩ ένα σύντομο ιστορικό από τα όσα πέτυχε κατά την 10ετή παραμονή του στο πηδάλιο της κατά των Τρικκαίων εκκλησίας).

Φυλακίστηκε από τους Γερμανούς και θαυματουργώς διεσώθη και δεν εκτελέστηκε, όπως ο ίδιος περιγράφει στο συγκλονιστικό του βιβλίο «Μάρτυρες». Κατά την εκεί κράτησή του στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως είδε σε όραμα την Παναγία, η οποία τον καλούσε στο σπίτι Της. Όταν 20 χρόνια αργότερα περνούσε την πύλη της μισογκρεμισμένης Μονής Παναγίας Βυτουμά δάκρυα έτρεξαν από τα μάτια του καθώς είδε μπροστά του ολοζώντανο τον τόπο που τότε είχε δει στον ύπνο του. Γι’ αυτό και υπήρξε μέγας ευεργέτης της Μονής και κατά την επιθυμία του ετάφη εκεί.

Το Σάββατο τελέστηκε μνημόσυνο για τα 50 έτη από την κοίμησή του στη Μονή Βυτουμά και ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων, ο οποίος προεξήρχε και ο οποίος είχε διατελέσει Ιεροκήρυκας στα Τρίκαλα την εποχή εκείνη, πρότεινε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες Αγιοκατάταξης του Μακαριστού Μητροπολίτου.

Πλέον αναμένεται να συγκεντρωθούν στοιχεία και μαρτυρίες και μέσα από επιστημονική μελέτη να κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης