Τοπικά

Υπόθεση κοκαΐνη. Δεν συνελήφθησαν δικηγόρος-ποδοσφαιριστής

Σήμερα και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στην Ανακρίτρια για απολογία τα τέσσερα (4) άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στα Τρίκαλα.

 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του trikalavoice.gr μεταξύ των τεσσάρων (4) δεν περιλαμβάνεται ούτε γνωστός δικηγόρος, ούτε γνωστός ποδοσφαιριστής, όπως εσφαλμένα διέρρευσε από συγκεκριμένες πηγές (σ.σ. γι’ αυτό και το trikalavoice.gr απέρριψε από την πρώτη στιγμή τη φημολογία).

Ποιοι είναι οι τέσσερις συλληφθέντες

Συγκεκριμένα ο ένας εκ των τεσσάρων, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση είναι πρώην επιχειρηματίας, ένας δεύτερος εν ενεργεία επιχειρηματίας, ένας τρίτος εργάζονταν ως ντελιβεράς και ο τέταρτος είχε επαγγελματικές σχέσεις παλιότερα με καταστήματα της πόλης, αλλά και τον αθλητισμό (όχι ποδόσφαιρο).

Κατά το κατηγορητήριο ο ένας από τους τέσσερις έφερνε την κοκαΐνη από την Αθήνα και οι υπόλοιποι τρεις την «έσπρωχναν» στην αγορά των Τρικάλων. Εις εξ αυτών φέρεται να μιλάει για «εκβιασμούς που τον υποχρέωσαν από φόβο να μπει στη διαδικασία αυτή».

Νέα σύλληψη

Πιθανολογείται ότι εντός των ημερών θα υπάρξει και νέα σύλληψη επιχειρηματία της πόλης. Δικηγόρος και πρώην ποδοσφαιριστής, για τους οποίους έγινε αναφορά τις τελευταίες τρεις μέρες περιλαμβάνονται μεταξύ των υπολοίπων είκοσι έξι (26) ατόμων τα οποία φέρονται να προμηθεύονταν κοκαΐνη από το συγκεκριμένο κύκλωμα, δεν έχουν ωστόσο συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών αρχών, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς, συνελήφθησαν συνολικά -4- άνδρες, -3- ημεδαποί, ένας από τους οποίους έχων τον ηγετικό ρόλο και -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Στην ίδια υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, εμπλέκονται ακόμη -26- άτομα, -23- από τα οποία ως χρήστες και -3- ως διακινητές, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία. Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα.  

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των -70.000- ευρώ.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης