Τοπικά

Υπό κατάληψη και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων-Συλλαλητήριο αύριο βράδυ στην πόλη

Με τη σειρά μας και εμείς ως συντονιστικό κατάληψης ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στις εκατοντάδες καταλήψεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετίζουμε τους αγώνες χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Δίνουμε τον αγώνα μας δίπλα σε όσους αγωνίζονται και συσπειρώνονται μαζικά μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό καλέστηκε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τ.Ε.Φ.Α.Α. την Πέμπτη (01/02), όπου αποφασίστηκε αγωνιστική απάντηση, απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Ελεύθερα Πανεπιστήμια».

 

Στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΝΔ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με θράσος θέλει να μετατρέψει την Παιδεία σε αγαθό προς πώληση, που μπορεί να αγοράζεται μόνο από τους προνομιούχους. Τασσόμαστε ενάντια στην μετατροπή της γνώσης, από ένα αγαθό που παράγεται από τους επιστήμονες και επιστρέφει στην κοινωνία, σε ένα προϊόν εμπορεύματος που παράγεται από διαφημιστές εταιριών και επιστρέφει σε λίγους και εκλεκτούς. Τασσόμαστε ενάντια στην εκπαίδευση για τους λίγους και υπερασπιζόμαστε την διατήρηση της απόκτησης μόρφωσης για όλη την κοινωνία.
Γι’ αυτό σήμερα (05/02), πραγματοποιήσαμε την πρώτη κατάληψη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού από την δημιουργία του, το 1994. Πρόκειται για τη δεύτερη κατάληψη ακαδημαϊκού ιδρύματος στα Τρίκαλα μετά την κατάληψη του τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας που έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα (29/01).
Η αδικία τους δεν θα γίνει νόμος! Έχουμε ζωή και ιδανικά και δεν κάνουμε εκπτώσεις! Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ακολουθώντας το παράδειγμα του 2006 και του 2007, με μαζικές καταλήψεις, πορείες/διαδηλώσεις.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, δημόσιες και δωρεαν σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. Καλούμε την κοινωνία των Τρικάλων, να στηρίξει έμπρακτα τις αγωνιστικές μας διαδικασίες μέσα στις επόμενες ημέρες. Τίποτα δεν χάθηκε και τίποτα δεν θα χαθεί όσο αντιστεκόμαστε. Μαζικά και οργανωμένα, θα μας βρίσκουν απέναντί τους!
Παραθέτουμε το ψηφισμένο από το Φοιτητικό Σύλλογο, αγωνιστικό πλαίσιο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων.

Στο πλαίσιο των μαζικών αγωνιστικών μας διαδικασιών, καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους καθημερινούς εργάτες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τα σωματεία και μαζικούς φορείς, σε κοινό Συλλαλητήριο την Τετάρτη (07/02), και ώρα 18:00, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης