Τοπικά

Φροντίδα για τα παιδιά από τον Δήμο Πύλης

Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής Πύλης με δήμαρχο τον Κώστα Μαράβα είναι η φροντίδα των παιδιών. Φροντίζουμε ώστε τα παιδιά του Δήμου Πύλης  να εκπαιδεύονται σε όμορφο σχολικό περιβάλλον, να ψυχαγωγούνται σε ασφαλείς παιδικές χαρές, να αθλούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και να έχουν τις ίδιες ευκαιρείς εκπαίδευσης με τους νέους των αστικών κέντρων.

 

 

Προχωρήσαμε στην αποκατάσταση των κτηρίων των παιδικών Σταθμών της Φήκης, της Πύλης, της Πηγής, των Γόμφων, ( προϋπολογισμός έργου  570.000,00 € χρηματοδότηση ΠΔΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  & Ίδιοι πόροι) με εργασίες επισκευής στεγών-υδρορροών, μονώσεις δωμάτων, συντήρηση-ανακατασκευή WC, καθαιρέσεις επιχρισμάτων, συντήρηση χρωματισμών, αντικατάσταση και συντήρηση κουφωμάτων όπου χρειάζεται, υαλοπινάκων,  λοιπών οικοδομικών και Η/Μ εργασιών.

Χρωματίσαμε τις προσόψεις όλων των σχολείων με χαρούμενα χρώματα και φροντίσαμε για την ενεργειακή αναβάθμιση,  την πυροπροστασία τους, τη κατασκευή  υποδομών για την  εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Φτιάξαμε καινούργιες παιδικές χαρές ή επιδιορθώσαμε τις υφιστάμενες και σήμερα όλα τα χωριά μας έχουν τουλάχιστον μια ασφαλή πιστοποιημένη και σύγχρονη παιδική χαρά (το συνολικό έργο κόστισε 500.550,00 ευρώ και η χρηματοδότηση του  έγινε από το Πράσινο ταμείο το Πρόγραμμα Φιλόδημο ΙΙ και ιδίους πόρους του Δήμου).

Με νότες και οκτάβες έχει πλημμυρήσει ο Δήμος Πύλης με  τη δημιουργία της μουσικής σχολής. Δημιουργήσαμε Μουσική σχολή στην οποία πολλοί  μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Μια ανεκπλήρωτη επιθυμία πολλών ετών ήρθε να ικανοποιήσει η δημοτική αρχή, με τη δημιουργία της μουσικής σχολής του Δήμου Πύλης.

Μιας σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος. Με σωστό σχεδιασμό, άρτια προετοιμασία, πολύ μεράκι, αστείρευτη πίστη και περίσσευμα θέλησης για  υλοποίηση, η μουσική σχολή του Δήμου Πύλης έγινε πραγματικότητα από τον Οκτώβριο του  2021. Για τη στέγασή της επιλέχθηκε το δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Βησσαρίωνος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των προδιαγραφών του κτιρίου. Με επιμονή και σωστό συντονισμό προχώρησαν όλες εκείνες οι ενέργειες όπως, αλλαγή χρήσης, έλεγχος στατικότητας κτιρίου, προσβασιμότητα  σε ΑΜΕΑ, εργασίες πυρασφάλειας, βελτίωση υποδομών, αγορά μουσικών οργάνων και οι υπογραφές συμβάσεων με τους δασκάλους τής μουσικής.

Διδάσκεται θεωρία και πρακτική εξάσκηση στα έγχορδα (κλασική κιθάρα, μπουζούκι, ηλεκτρική κιθάρα & μπάσο) στο πιάνο και  στα κρουσυά (ντραμς, τίμπαλες και τύμπανο). Ο ΟΚΠΑΔ του Δήμου Πύλης σήκωσε αποκλειστικά το βάρος της υλοποίησης και τα κατάφερε.

Φροντίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους συγκέντρωσης (γήπεδα, πλατείες) των παιδιών και των εφήβων με νέες υποδομές και αποκατάσταση των υφιστάμενων και εγκατάσταση δωρεάν Ιντερνέτ σε πολλά σημεία.

Και επειδή μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις……..

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης