Τοπικά

Χρ. Μιχαλάκης: Δημιουργούμε πλέγμα προστασίας και ανάδειξης των Ιερών Ναών

Στο Πετρόπορο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με κλιμάκιο μηχανικών, όπου επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πετροπόρου.

 

 

Εκεί συναντήθηκε με τον πάτερ Νικόλαο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πετροπόρου Κώστα Φορτοτήρα, καθώς η Περιφέρεια και η Π.Ε. Τρικάλων θα προχωρήσουν στην επισκευή της σκεπής του Ναού, ένα έργο που αγγίζει τις 30.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη ο Χρήστος Μιχαλάκης υπογράμμισε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρούν με συνέπεια στην υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης Ιερών Ναών. Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των αρμοδίων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας, ασφάλειας και ανάδειξης, μνημείων της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Έτσι, και στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πετροπόρου, σε συνεργασία με τον πάτερ Νικόλαο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας θα προχωρήσουμε το σημαντικό έργο της επισκευής της στέγης, έργο που διασφαλίζει την προστασία του Ναού και την ασφάλεια των πιστών».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης