Ροή Τοπικά

Χωρίς χιόνι το Περτούλι. Μια μέρα λειτούργησε το χιονοδρομικό κέντρο φέτος

Δραματικές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι ποσότητες χιονιού που έπεσαν φέτος ήταν οι λιγότερες από κάθε άλλη φορά και οι παλιότεροι έχουν να λένε πως ήταν ο πιο ήπιος χειμώνας των τελευταίων 60 ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου άνοιξε και λειτούργησε φέτος… μόλις μια μέρα!!!…  Με βάση αυτά τα δεδομένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει στο Περτούλι τον πρώτο Σταθμό Μέτρησης Κλιματικής Αλλαγής για να μετρά και να παρακολουθεί την εναλλαγή ενέργειας και αερίων μεταξύ των οικοσυστημάτων της ατμόσφαιρας. Θα εγκατασταθούν ειδικοί πύργοι με αισθητήρες μέσα από τους οποίους θα μετρούνται ο στροβιλισμός του ανέμου πάνω από την κώμη των δέντρων, όπως αυτός εισέρχεται και εξέρχεται από τη συστάδα και άλλα ευαίσθητα στοιχεία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επιμένει ότι «δεν θα παραμείνουμε θεατές της Κλιματικής Αλλαγής. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και σχεδιάζουμε έργα που θα αποτρέψουν την ερημοποίηση της Θεσσαλίας και τη διατήρησή της ως μιας εύφορης πεδιάδας. Ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο, για τη ζωή του, για τις επόμενες γενιές. Δεν θα παραδοθούμε…».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης